И накрая "лошите" излязоха явочниците и вербуваните хора, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Това за мен е много неубедително. И знам, че хората, които говореха така, са основната спирачка за незавършването на българския преход", посочи Иван Костов.

Свързани новини

28.09.2023 17:27

Костов: Терзиев говори необмислено

Видян 868 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Васил Терзиев трябва да направи много, за да спечели синята общност. Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България в периода 1997-2001 г., бивш лидер на СДС и създател на ДСБ. Той коментира кандидата на ПП - ДБ за кмет на столицата Васил Терзиев.

"Има дълбоко необмислени неща, свързани с неговото говорене по отношение на това какво ще прави в София. Защото София не е фирма, София е огромна общност от хора, чиито среден стандарт на живот е по-висок от този в Европейския съюз. Тази общност не може да се управлява както се управлява фирма, тя изисква многостранни познания по градоустройство, по кръгова икономика, аз не виждам тези теща. И, ако иска да получи тези гласове, както казва Радан Кънев, той трябва да направи много усилия", каза Костов.

Бившият премиер критикува и изказванията на Терзиев за Държавна сигурност. "Това, което казва - той може би си мисли, че е нещо свежо, но аз го чувам от месец декември 1989 г. и от януари 1990 г., когато бе първата промяна в конституцията от БКП. Те това говореха - че не са всичките лоши, че има и добри и лоши. И накрая "лошите" излязоха явочниците и вербуваните хора, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Това за мен е много неубедително. И знам, че хората, които говореха така, са основната спирачка за незавършването на българския преход", посочи Иван Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец