Свързани новини

22.06.2009 09:00

Костов: Ще има бюджетен дефицит от около 350 милиона

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Непременно тази година бюджетът отива към дефицит". Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в предаването "На четири очи" по Нова телевизия, цитира БГНЕС.


Неговите очаквания са за около 350 милиона дефицит в бюджета на Националната здравно осигурителна каса и около 400 милиона в бюджета на Националния осигурителен институт. Според Костов икономическата програма на ГЕРБ повтаря ключовите позиции на Синята коалиция от преди 2-3 месеца. Единствената разлика в позициите между двете партии е въпросът дали България трябва да сключи споразумение с Международния валутен фонд. Иван Костов е категоричен, че към такова действие може да се пристъпи само след като е анализирано финансовото състояние на държавата и размера на дефицитите в края на годината. Неговият коалиционен партньор Мартин Димитров заяви, че България трябва да закрие ненужните министерства - на извънредните ситуации, на държавната администрация и административната реформа и на европейската интеграция, както и Българската банка за развитие, която според него "се използва за финансиране на обръчи от фирми". "Обещаването на конкретни цифри е несериозно и нечестно за хората". Така лидерът на СДС коментира обещанията на левицата, че при следващ техен мандат средната пенсия може да достигне 450 лева, а средната работна заплата 900 лева. "Празните обещания на БСП и ДПС вече нищо не струват", категоричен беше той. Според Димитров при сегашната ситуация на финансова криза на България й трябва силно политическо правителство, което да носи отговорност, а не експертен кабинет. Той обвини премиера Сергей Станишев, че защитава интересите на Русия, искайки от Европейската комисия комисар по енергетиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.