Свързани новини

19.03.2012 16:31

Костов превзема СДС с Надежда

Видян 1976 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните социологически проучвания, които категорично не дават на ГЕРБ мнозинство в следващия парламент и налагат коалиции на генералската партия, са изострили до краен предел апетита на Иван Костов.
Резултатите бяха изнесени от двете най-авторитетни агенции за проучване на общественото мнение Алфа рисърч и ББСС Галъп и не будят съмнение в опитните политици и анализатори. Според тях СДС има повече шанс извън Синята коалиция. Само така според социолозите автентичната десница ще съумее да прескочи заветните четири процента на парламентарен вот.
Лидерът на ДСБ, който преди десетина години сам разцепи партията, която го направи премиер, планира да превземе отвътре СДС. Причината е, че Бойко Борисов анонсира за възможен партньор светлосините, но не и ДСБ.
НДСВ също е готово да съюзничи с хората от “Раковски” 134, но не и с тези на тъмния лидер. СДС има и два пъти повече депутати в Синята коалиция – 10 срещу 5 на ДСБ и Костов.
Командира ще се опита още днес да даде да се разбере, че желязната му прегръдка няма да даде въздух на СДС. Той използва за троянски кон Надежда Михайлова – Нейнски, която му беше външен министър по време на неговото управление. Тя пък е ангажирала с Костовата кауза другарите Ваньо Шарков и Димо Гяуров, шушукат техни колеги в парламента.
Мартин Димитров обаче нямал категорична позиция в защита на собствената си водеща в роля в неговата партия, която предстои да бъде взета на абордаж, страхуват се редовите седесари.
Те помнят как Костов отказа да подкрепи кандидатите на СДС за президент и вицепрезидент, независимо, подгласникът Емануил Йорданов му беше вътрешен министър.
Командира се опита да вгорчи живота и на удържалите победа сини кметове като хората му се опитаха да попречат с всички сили за избора на Петър Паунов в Кюстендил и не възразиха на кампаниите срещу други кандидати на сините. Независимо от тези беззъби акции обаче СДС си спечели градовете. А кандидатът на Костов в София Прошко Прошков постигна близо три пъти по-нисък резултат от предишния номинант на десницата за столицата. В момента той се задоволява като съветник и е един от малкото опозиционери, облажили се с пост в апетитен борд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни