Свързани новини

17.07.2009 12:44

Костов: Няма как да работим с Атака

Видян 2071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И лидерите на Синята коалция няма да подпишат меморандума, но ще подкрепат правителство с мандата на ГЕРБ, предаде БГНЕС. Синята коалиция няма да подпише меморандума, заяви след разширеното заседание на коалицията Мартин Димитров, лидер на СДС в Народното събрание. Твърдо ще подкрепим съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ, заяви от своя страна съпредседателят на коалицията Иван Костов, лидер на ДСБ и добави: Ще подкрепим неговите мерки и решения, които съвпадат с политическата програма на Синята коалиция. Довечера лидерите на Коалицията ще представят и конкретен документ за своите решения взети днес, както и ще останат отворени за изработване на общи позиции с ГЕРБ за парламентарно сътрудничество и конкретни политики. Приемаме меморандума по принцип, като позиция на ГЕРБ, подчерта още Иван Костов. Днес преди обяд стана ясно, че и РЗС няма да подпише предложения от ГЕРБ Меморандум основно поради участието на националистическата партия Атака.
Ще подготвим декларация, в която ще изразим нашата подкрепа за създаване на правителство на ГЕРБ, акцентира Мартин Димитров в изказването си в кулоарите на парламента. Но според него има един проблем- дали правителството на малцинството в една такава ситуация би гарантирало стабилност на управлението на кабинета-. Той изрази опасение, че формулата на управление, която в момента се предлага на България не съдържа тази стабилност и това е риск, който е твърде голям. Според Иван Костов редно е евентуалното участие на експерти от Синята коалиция в кабинета да стане на основата на споразумение, т.е , те да предложат професионалисти, които да бъдат обвързани с изпълнение на тяхната програма. Според него друг тип участие е съвсем персонално и не обвързва Синята коалиция. Костов спомена, че не знае дали Евдокия Манева има предложение за участие в правителството и не е информирала лидерите на СК за подобна оферта от страна на ГЕРБ. „Ние сме за споразумение и се надяваме, че заедно с ГЕРБ ще стигнем до съгласие по този въпрос, подчерта Мартин Димитров. Той спомена, че на такава позиция са и от ЕНП и представители на много западни правителства. Иван Костов специално заяви, че не може да се работи по общи политики залегнали в меморандума и даде за пример отношенията с Атака. Според него представителите от тази партия имат антиевропейски и антиреформаторски нагласи. „Няма как да работим заедно с тях отсече той“.
БГНЕС припомня, че лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че неговата партия ще подпише Меморандума, предложен от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес може да се развихрите

Днес може да се развихрите, светът ще има нужда от