Свързани новини

30.09.2010 10:04

Костов: Аз призовах Борисов да смени министъра на здравеопазването

Видян 2126 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Факт е, че аз призовах Борисов да смени министъра на здравеопазването и така се обезпредметява вотът на недоверие, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в ефира на БНТ тази сутрин. Това, което се цитира за тези доплащания – няма срокове, няма отговорности. Трябва да се потърси бързо решение. Трябва човек с план за действие, като този който беше преди мен тук – Аню Ангелов. Той е точен във всяка своя стъпка – това е министър. Трябва да има такъм министър на здравеопазването да подреди нещата. Трябва да се организира тази система и да се пресекат злоупотребите. Аню Ангелов завари същото в министерството на отбраната. Трябва да се намери човек с екип, който е в състояние да овладее нещата. Не всички лекари се занимават с корупция. Трябва да бъде ударена олигархията в здравеопазването. Това не се отнася за всички лекари. Битката с организираната престъпност е започната и не е завършена. Трябва да бъде завършена в съдебната зала. Костов заяви, че лекарското съсловие нямало основание да протестира срещу финансовото министерство и допълни, че дори и в здравната каса да има резерв, той изпълнява функция на резерв за държавата. Добрата практика е да няма излишък на касата, тя трябва да използва парите за здравето на хората. Касата е толкова виновна, колкото и Борисова. Няма да подкрепим касата да служи като патерица на държавата. Финансовият министър трябва да пренареди нещата. Голяма недомислица е финансовият министър да отговаря за цяла поредица от министерства като вицепремиер - и за образование, и за здравеопазване, каза бившият финансов министър и бивш премиер. Пада втори здравен министър и недоволството на лекарите се насочва към него. Трябва да има друг вицепремиер, който да отговаря за тези министерства, призова с доза упрек Костов.


ГЕРБ направи два пъти една и съща грешка – направи бюджет със синдикатите и работодателите и този бюджет не издържа, каза Иван Костов. Сега става същото. Ако трябва да се търси решение, то трябва да е от политиците. Премиерът трябва да намали своите изяви пред медиите. Ние искаме той да е мотивиран и решителен. В тежки моменти трябва са появява в телевизиите. Борисов се товари с отговорности, но не може да показва слабост, заяви още Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни