За да се пести вода, продуктът за измиване на лице е направен така, че просто да се избърсва, докато лосионът е проектиран да остане в полутвърдо състояние, за да не се разпръсне при ниска гравитация.

Свързани новини

03.09.2023 16:58

Космология: Японска серия за грижа за кожата, предназначена за астронавти

Видян 21652 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато японският астронавт Кимия Юи се отправи към Международната космическа станция (МКС) през следващата година, в чантата му ще има два нови продукта за грижа за кожата, които са специално разработени за трудностите при пътуване в космоса.

Измиващият продукт за лице и лосионът са част от линията "Cosmology", представена от японската козметична компания POLA и ANA Holdings, компанията майка на All Nippon Airways.

Продуктите бяха създадени, след като Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) призова за решения за грижа за кожата, които могат да се използват в условията на недостиг на ресурси, ниска гравитация и изключително суха среда в космоса.

Продуктите ще бъдат пуснати в продажба за обществеността по-късно тази година.


Двете компании започнаха да работят по диапазона през 2020 г., а JAXA им даде зелена светлина да реализират проектите си през март миналата година.

За да се пести вода, продуктът за измиване на лице е направен така, че просто да се избърсва, докато лосионът е проектиран да остане в полутвърдо състояние, за да не се разпръсне при ниска гравитация.


Продуктите не са първите козметични продукти, които се отправят към космоса. През 2021 г. бившият астронавт на НАСА Джоан Хигинботъм разказа пред InStyle за използването на вазелин, Cetaphil, фон дьо тен, руж, спирала и червило по време на мисиите, а Estée Lauder изпрати серум за грижа за кожата в космоса като част от търговско партньорство с американската космическа агенция.

Астронавтите в космоса - и дори след завръщането си на Земята - съобщават, че изпитват парене, сърбеж, суха и чувствителна кожа.


Създателите на новите продукти заявиха, че се надяват да подобрят качеството на живот на астронавтите в космоса, и заявиха, че гамата им е била тествана от стюардеси на самолети на ANA, предвид сходството между условията по време на полет и на МКС.

Комплектът "Cosmology Space Crew Kit" - комплект, включващ по-малки версии на почистващия измиващ продукт и лосиона - ще бъде достъпен за обществеността през октомври, докато продуктите с нормален размер ще бъдат пуснати в продажба през януари следващата година.

Президентът на POLA Мики Оикава заяви пред репортери в Токио, че се надява продуктите да бъдат полезни и в други ситуации на недостиг на ресурси, като например в евакуационните центрове по време на природни бедствия.


 Източник: CNN


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион