Свързани новини

19.08.2014 10:52

Косят бурени по кварталите

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти еднометровите треви, които са обрасли между блоковете, ще бъдат окосени до края на месеца в столицата, предава блиц. Кметството изпрати фирмите за почистване в градинките и кварталите. Това ще е четвъртото косене на тревата през тази година заради обилните дъждове, които се изляха над града. Екипите ще подравнят първо зелените площи около забавачките и школата и ключовите улици в „Красно село”. След това обаче ще косят тревата и навътре в кварталите „Бенковски”, „Връбница”, „Надежда”, „Илинден”, Захарна фабрика” и „Красна поляна”. По график цяла София ще бъде окосена до края на месеца. Продължава и лятното миене на улиците из града, съобщиха от Столичния инспекторат. Днес работниците ще чистят улиците „Цар Шишман” и „Иван Вазов”. По шосетата, които ще се мият от 7,30 до 16,30 ч., се забранява движението, престоят и паркирането на улиците, които попадат в съответните зони. Графиците ще се публикуват на сайта на инспектората inspectorat-so.org в рубриката „Новини” и на сайта на общината sofia.bg. Ако има оставени автомобили по улиците, които ще се мият, те ще бъдат принудително премествани на съседни улици, а не на наказателен паркинг.


Освен това от 7,30 до 16,30 часа ще бъдат закрити и местата за паркиране в синята и зелената зона, както и служебният абонамент. Утре пък ще се лъска по улиците „Добруджа”, „Славянска”, „Аксаков”, „Ф. М. Достоевски”, ул. „Хаджи Димитър” и „6-ти септември”. Целта на усилията за подобряване на лятното почистване в града е намаляване на фините прахови частици във въздуха, които в столицата често са в пъти над нормата. Основна причина за това е замърсяването от автомобилния трафик. Според лекарите прахта във въздуха е опасна за здравето.


През последните две години Столичната община разработи стратегии за намаляване на фините прахови частици. Според експерти тяхното количество може да се намали рязко, ако 46 основни булеварда в града се мият поне веднъж месечно. В момента „баните” са около три пъти по рядко.


Ако градусите през седмицата се повишат от общината предвиждат да започнат и оросяване с вода на булеварди, улици и спирките на градския транспорт. Причината е, че в жегите асфалтът се нагрява и от преминаването на автомобилите запрашава въздуха. Обливането с вода се прави през нощта и първо машините ще преминат през трасетата на градския транспорт, а след това ще влязат и в малките улички в кварталите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл