Европейският парламент трябваше да гласува тази седмица предложение за удължаване на безвизовото пътуване в ЕС за граждани на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отложени.

 

Свързани новини

12.12.2022 12:12

Корупционното разследване в Европейския парламент е "много тревожно": Борел

Видян 1250 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белгийското разследване за предполагаема корупция в Европейския парламент е "много тревожно", заяви ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, визирайки проверките и арестите, свързани с предполагаемото даване на пари и подаръци от страна на Катар, съобщава Ройтерс.

Прокурорите претърсиха 16 домове и иззеха 600 000 евро в Брюксел в петък като част от разследването. Оттогава насам  на четирима лица са повдигнати обвинения, а двама са освободени, казаха прокурорите в изявление в неделя. Те обаче все още не са назовали официално нито един от заподозрените.

Европейският парламент съобщи през уикенда, че с оглед на белгийското разследване е спрял правомощията и задълженията на един от своите вицепрезиденти, гръцката социалистка Ева Кайли.

"Със сигурност новините са много тревожни", каза Борел пред репортери, докато пристигна на среща на външните министри на ЕС. "Изправени сме пред някои събития, някои факти, които определено ме тревожат и като бивш председател на Европейския парламент", добави той.

Европейският парламент трябваше да гласува тази седмица предложение за удължаване на безвизовото пътуване в ЕС за граждани на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отложени.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.12.2022 13:05

    Още по-тревожно е, че не са подпукали акушерката и служителка на фармамафията за корупция за десетки милиарди от парите на всички ЕС данъкоплатци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак