"Корупцията може често да се превърне във въпрос на живот и смърт и вярвам, че нашите приятели от Украйна разбраха това преди няколко години. Ако някой трябва да е наясно с опасността, това не са само те, а и ние.

Свързани новини

09.11.2023 11:00

Корупцията може често да се превърне във въпрос на живот и смърт: Кьовеши в България

Видян 452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши е в София. В програмата ѝ са включени срещи с премиера Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

    "Много години ние игнорираме какво нивото на финансови злоупотреби означава за нашата собствена сигурност", заяви Лаура Кьовеши в изказването си на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“ в София.

По думите ѝ, когато става въпрос за корупция, е много трудно да се убедят хората как тя оказва влияние на техния живот. В реалността тя продължава да бъде толерирана в голяма степен и няма държава, която да е изцяло предпазена, допълни Кьовеши.

    "Корупцията може често да се превърне във въпрос на живот и смърт и вярвам, че нашите приятели от Украйна разбраха това преди няколко години. Ако някой трябва да е наясно с опасността, това не са само те, а и ние.

    В моя опит ключът е да се спечелят сърцата и разумът на хората. Може да е по-трудно, отколкото е било преди няколко години, особено защото нашите демократични общества в момента са мишени на дезинформация. Това води до разпространение на лъжи, които са несравними с нищо, което се е случвало до този момент. Сега трябва да вложим всичките си способности, за да различаваме лъжата от истината, доброто от лошото и наистина да знаем какво е справедливо", заяви ръководителят на Европейската прокуратура.
 Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак