55% от запитаните дават положителен отговор на въпрос смятат, ли че през последните три години корупция е попречила да спечелят обществена поръчка. В ЕС този процент е 26.

Свързани новини

05.07.2023 14:59

Корупцията е широко разпространена: 88% от българите

Видян 478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

88% от българите смятат, че корупцията е широко разпространена, 8% отговарят, че е рядко срещана, а според 1% корупцията у нас не съществува.

Това става ясно от допитване, публикувано днес от Европейската комисия.

В ЕС 65% мислят, че корупцията за широко разпространена, а за 30% е рядко разпространена.

48 на сто от българите ска на мнение, че уличените в дребна корупция получават подходящи наказания. Само 11% са на същото мнение за уличените в корупция на високо равнище. Според 15% от българите у нас мерките срещу корупцията се прилагат безпристрастно и без скрити мотиви.

76 на сто от българите не очакват уличените в корупция да бъдат обвинени и изправени на съд. Общо 65% не очакват тези случаи да бъдат докладвани от полицията или прокуратурата. 84 на сто не очакват тези случаи да доведат до налагани на глоби или присъди със затвор.

55% от запитаните дават положителен отговор на въпрос смятат, ли че през последните три години корупция е попречила да спечелят обществена поръчка. В ЕС този процент е 26.

Проучването е проведено между 20 март и 6 април, като са интервюирани общо 12 875 души във всички държави членки, 514 от които в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей