Свързани новини

27.05.2014 18:30

Корумпиран санитар вземал подкупи, за да въздейства на експертизи

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При спецакция на полицаите от Плевен е бил заловен 41-годишен санитар, поискал подкуп от  3 бона на близък на загинал при автопроизшествие, за да въздейства на съдебната експертиза. Корумпираният мъж е спипан в крачка, точно когато получавал първата част от парите.


В хода на разследването станало ясно, че трупният санитар е с дългогодишен стаж в ЦСМП-Плевен. Често установявал контакт с близките на пострадали, като освен че им е предлагал услуги на погребална агенция, която получавала комисиони,  предоставял и своето посредничество в случаи на изготвяне на експертиза в полза на обвиняеми по дела.


41-годишният трупен санитар е използвал това, че имал много контакти с автотехнически експерти и познанството си със съдебни медици във връзка със спецификата на работата си. По този начин успешно измамникът, въздействал на близките в екстремални и трагични моменти.


Въпросният случай, заради който бил заловен корумпираният санитар, е инцидентът при който на 24 май т.г. джип с четирима души употребили алкохол падна в река Вит край плевенското село Комарево. Тогава загинаха двама - мъж и жена - на 34 и 24 години.


Шефът на МВР - Плевен Йордан Каменов обясни, че срещу 41-годишния санитар има заведено и производство от преди по-малко от 30 дни. Тогава той е използвал служебното си положение и задигнал пари от двама пострадали украински граждани, буквално от масата, на която медицински екипи са им оказвали животоспасяваща интервенция.


Трупният санитар е задържан за 72 часа. Уведоменият за престъпните действия на 41-годишния мъж прокурор Искра Ганева обяснява, че няма да бъдат повдигани обвинения на роднините на загиналите, тъй като им е повлиявано в тежък емоционален момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак