Настояваме и за нови, модерни електронни информационни табла
Това предложение изложи във Фейсбук страницата си кандидатът на ВМРО за кмет и водач на листата за общински съветници в София Карлос Контрера.

Свързани новини

26.10.2023 09:23

Контрера: Предлагаме пълен ремонт и прехвърляне за стопанисване от Столичната община на спирките за градски транспорт

Видян 408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Настояваме и за нови, модерни електронни информационни табла
Това предложение изложи във Фейсбук страницата си кандидатът на ВМРО за кмет и водач на листата за общински съветници в София Карлос Контрера.


„Важен елемент за достъпна градска среда е състоянието на спирките на обществения транспорт. Те са ключов елемент за бърз и удобен градски транспорт. Нужно е през наредбата за обществения транспорт да се регламентира ясно статутът на спирките, кой ги поддържа и как. Нашето предложение е Столична община да стопанисва всички спирки, да се прекрати сегашната практика едни да са към Центъра за градска мобилност, едни - към районните администрации, трети - към транспортните оператори (например Столичен електротранспорт).“, обосновава предложението си той.
Контрера описва и стъпка по стъпка задачите, които ще предложи да бъдат предприети.


„Първата задача е да се ремонтират и реновират съществуващите спиркови навеси - поправка, боядисване, подмяна на пейки и поставяне на нови пейки. Втора стъпка - приемане на решение от Общинския съвет за поставяне на нови навеси на база данните от пътникопотока. Третата - подобряване на текущата поддръжка на спирки, спиркови знаци, спиркови табла и спиркови навеси. Ежегодно в бюджета на Столична община ще внасяме и предложение за финансови средства за такава текуща поддръжка.“, пише още кандидатът за кмет на ВМРО.


Според него е необходимо да се доставят и монтират поне 100 нови спиркови навеси на спирки, където такива няма в момента, като да бъдат обхванати спирки основно по традиционно работническите автобусни линии (с интензивни трудови пътувания), които през годините са оставени на заден план.


„С Марио Евстатиев предлагаме и да се доставят минимум 100 нови електронни спиркови табла, които да бъдат с модерен дизайн и възможности за детайлна информация, включително дали идващото превозно средство е нископодово, с велобагажник, двуетажно.“, дава точен пример още Контрера, който е и водач на листата на ВМРО за СОС.
На снимката - спиркови навеси за спирката на Златните мостове на А63, поставени по предложение на Контрера с цел осигуряване по-голям комфорт при изчакване в лоши климатични условия.



 Купуването и продаването на гласове е престъпление



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак