Свързани новини

01.03.2021 09:34

Концесионерът на Летището не ще да плаща 10 години

Видян 3890 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избраният, въпреки неизгодната си оферта в сравнение с други кандидати Софкънект, не иска 10 години да плаща концесионна такса на държавата ни, призна министърът на транспорта Росен Желязков в парламента, като официалното оправдание е с коронакризата.


Само напомняме, че споразумението с концесионера е от 22 юли миналата година, т.е. вече по време на пандемията, така че подобен род обяснение е най-меко казано несериозно. Министърът бе попитан от БСП в петък и продължи и през уикенда да цитира евентуалните бъдещи ползи за България от отдаването на Летище София.


Припомняме също, че според премиера Борисов парите от концесионната такса трябваше да отидат за покриване на загубите на БДЖ. Въпреки спорния характер на подобно преместване на средства и доколко то отговаря на нормативната база и е възможно, така се губи и минималната надежда, че може да се направи модернизация на железниците. При положение, че в целия ЕС тази и следващите години от програмния период са посветени именно на тази кауза с оглед на екологичността на този вид транспорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.03.2021 16:36

    краде се като за последно!!! https://pogled.info/bulgarski/groznoto-tyalo-na-kontsesiyata-na-letishte-sofiya-ili-12-vaprosa-kam-ministar-zhelyazkov.126660

  • 001 Anonimen 01.03.2021 10:35

    Кой знае какви комисионни са платили и сега си го връщат на корумпирания ни премиер и неговите слуги. Да се разследват отговорните за сключването на този неизгоден скандален договор и последствията за държавата от тяхното некомпетентно случайно или не решение

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец