Свързани новини

19.08.2020 12:29

Конституцията на ГЕРБ е писана от хора, които не познават основни положения на конституционното право

Видян 3296 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Проектът на ГЕРБ за Конституция е писан от експерти, които не са конституционалисти и в него има такъв тип грешки, в които се вижда, че не се познават основни положения на конституционното право. (…) Недоволството към определено управление не е фактор, който да предопределя изцяло нова Конституция. Това заяви докторът по конституционно право Симона Велева. За „Тази сутрин“ тя коментира предложенията на ГЕРБ за конституционни промени и евентуалните рискове, които се крият в новите текстове.

Сегашната Конституция имаше преамбюл, определящ държавата ни като демократична, правова и социална. Такъв вече няма да има според предложенията.

Велева отбеляза, че преамбюлът е важен и беше категорична, че всеки един проект трябва да има основните постулати, въз основата, на които ще бъде приет.

„Това, че България е демократична, социална и правова държава не са пожелателни характеристики. Всяка една дума в Конституцията тежи много“, смята тя.


Велева обясни, че не е случайно обстоятелството, че основните права са винаги в началото на Конституцията. В новите текстове обаче главите са разместени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 д-р О. 19.08.2020 19:27

    Когато видиш и чуеш такива лица, разбираш (без да оправдаваш) страха, объркаността и паниката на управляващите. Възхитен съм! Изгледайте забележителната д-р Симона Велева, за да разберете точно колко е опасен опитът на ГЕРБ да положи лапите си върху Конституцията. Разделението на властите не е някаква луксозна мантра - то е скелетът на всяка демокрация. В ГЕРБ са хванали бухалката и трошат кости наред. И за пореден ден - изключително, страхотно представяне на Мария Цънцарова. Ave, Мария! Дерзай!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,