Свързани новини

18.03.2014 15:03

Комсомолски секретар оглави евролистата на „зеления октопод“

Видян 3005 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналистът Атанас Чобанов оглави листата за евровота на ПП „Зелените“. Той е емигрант в Париж от 1991 г. В младежките си години е комсомолски секретар, а през 1989 кандидатства за членство в Българската комунистическа партия (БКП), се посочва в статии в медиите. Може би потресен от падането на режима на Тодор Живков, 2 години по-късно той заминава за Париж, където става емигрант. Прави отчаяни опити да се включи в политиката. За целта се умилквал около СДС и НДСВ, а доскоро беше силен привърженик на Иван Костов и активист на ДСБ, затова лично той споменава многократно на различни хора, привърженик на „традиционното дясно“, както самия той го нарича. В статиите му в уебсайта Биволъ, на който е един от основателите никога не ще срещнете писмен материал срещу Иван Костов., нито една грама. Като че ли през времето на криминалната приватизация на управлението на Костов посланици, дипломати, чужди служби и разузнавания са си бъркали в ушите. Да не споменем някои други по-злачни места. Няма и помен от Поли Пантев и Косьо Самоковеца,нито кой покровителства контрабандата им,  нито за битката между лагерите на Богомил Бонев и Иван Костов по онова време на всички пластове, въпреки че надали това е убегнало от външния поглед.  Грами за Костов и кохортата му в българския Уикилийкс няма. Няма и да има, като се има предвид пристрастията на човека, който се пъчи за разследващ, едва ли не последен, мохикан у нас – Атанас Чобанов, който преди време бе и кандидат за евродепутат на синята коалиция.


Малцината, които го познават в Париж твърдят, че Чобанов с измамни действия е придобил права върху вестничето „Парижки вести” и го използва главно като повод да събира спонсорства и дарения за собствената си издръжка. Сред българите във Франция, които поддържат връзки с българското посолство в Париж се говори, че Чобанов се е предлагал нееднократно за сътрудник на българските тайни служби, но след като за това не са му предложени финансови облаги, се е отказва и започва да злослови срещу тях.


„Неотдавна за Чобанов се появиха съмнения, че е в особено близки отношения с пресаташето на „Минков Брадърс“ и „Винпром Карнобат“ Ваня Милчева. Публикувани бяха разследвания, в които се твърдеше, че служителката на алкохолния бос прокарва чрез сайта публикации срещу определени хора, конкуренти на боса й Миню Стайков. Въпреки че Атанас Чобанов отрича подобна зависимост, досега той не е написал нито един критичен текст срещу „Винпром Карнобат“ или въобще анализ на алкохолния бизнес в България. Още по-скандалното е, че фирмата на Миню Стайков е сред спонсорите на Атанас Чобанов, което предполага защита на бизнес интересите на винпрома, както и атакуване на негови конкуренти. Съмненията се подсилват от своеобразен диалог между журналиста и Ваня Милчева във Фейсбук, който гласи следното:


Atanas Tchobanov: Мил­чева, ще почна да искам хонорари за Фейсбук статусите си.


Vannya Milcheva: той бю­джетът за Вашите хоно­рари отдавна е заделен. Наско, това е поредната ти прекрасна статия, с която ми напълни душата.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева