Премиерът Кирил Петков след среща с работодателсдките организации у нас

Свързани новини

14.03.2022 11:28

Компенсации за ток ще има и през април

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 “Бизнесът у нас ще получи обезщетения за високите цени на електричеството и през следващия месец”, обяви министър-председателят Кирил Петков след среща с работодателските организации. На нея участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. През април помощта ще бъде увеличена, но с колко и как, предстои експертите да решат, посочиха от МС.


 


Премиерът обеща, че бизнесът ще може да сключва дългосрочни договори за електричество. От своя страна Николов поясни, че конкретните параметри на механизма за компенсации ще бъдат обсъдени до дни. До края на април пък се очаква да бъде изработен нов план за подпомагане на икономиката.


 


"Целта е този механизъм да се използва така, че да има необходимата степен на предвидимост и спокойствие за бизнеса. В допълнение, ще се разгледат всички възможни механизми за по-средносрочни и дългосрочни решения, включващи структура на пазара, дългосрочни договори, което да доведе до по-висока степен яснота за корпоративния сектор не за месец, а поне за година напред", заяви още Николов.


 


Нинова пък посочи, че правителството и държавата ще подпомогнат с всички възможни законови средства българската икономика, така че предприятията да продължат да работят и да не освобождават хора.


 


“Всички сме изправени пред безпрецедентна криза откъм войната в Украйна, цените на газа и електроенергията”, каза още след срещата Петков и допълни, че всички осъзнават, че ”тези фактори са предимно външни”.


 


“България в момента е в средата на една почти перфектна буря, но се обединихме, че всички сме в една лодка и можем да излезем на базата на знанията и диалога, който имаме”, посочи той.


 


По думите на премиера няма отделна стратегия за правителството, отделна за бизнеса. “Всички заедно ще работим ръка за ръка, за да можем да излезем от тези безпрецедентни рискове, да можем да оцелеем като икономика, бизнеси, брой работни места запазени”, каза Петков.


 


Той коментира съботните опашки за олио в страната. Премиерът заяви, че правителството следи наличностите на всички хранителни продукти, за които се твърди, че могат да изчезнат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв