Свързани новини

25.10.2021 09:59

Комисията на Цацаров е осъдена да плати рекордна сума за изгубено дело

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Антикорупционната комисия КПКНОПИ е осъдена да плати над четвърт милион лева като разноски по дело за конфискация, което е водила и загубила пред Софийския градски съд. Това се вижда при проверка в деловодните регистри. Определението на Върховния касационен съд, с което осъждането за 251 950 лв. е станало окончателно е постановено в понеделник. Любопитното е, че комисията, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, сама се е отказала да обжалва.

До тази развръзка се стига, след като през септември м.г. Софийският градски съд допълва решението си от 2012 г., с което отхвърля исковете на КПКОНПИ (по онова време комисията за конфискация) срещу Е.В., В.В., Ц.В. и Е.К. Делото за конфискация срещу тях е заведено, защото през 2008 г. Е.В. е осъдена на година условно за укриване на 9800 лв. ДДС. Останалите трима ответници по делото за конфискация са нейни роднини.

След като жената е призната за виновна, комисията за конфискация започва проверка срещу нея и установява, че тя има имущество за над 2,3 млн. лв., за което липсват данни за законни източници и което подлежи на отнемане.През 2012 г. съдът отхвърля иска на комисията, като приема за доказано, че приходите им надхвърлят разходите. През м. г. Софийският градски съд осъжда КПКОНПИ да плати на Е.В. и В.В. общо 121 950 лв. за съдебни разноски, на Ц.В. - 80 000 лв., а на Е.К. - 50 000.

В годишните доклади на КПКОНПИ няма данни за разноските, които комисията е осъждана да плаща, а те не са малки, защото и делата, които води в общия случай са за големи суми.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв