16.02.2015 16:19

Комисия обвини ЧЕЗ в злоупотреба с господстващо положение

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията обвини "ЧЕЗ Разпределение България" АД в злоупотреба с господстващо положение, предава БГНЕС.

 

Злоупотребата представлява необосновано забавяне на сключването на договор за покупко – продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени за присъединяване на производители и клиенти на електрическа енергия към преносната или към разпределителните ел. мрежи, която може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите.

 

Производството установи, че отношенията между "ЧЕЗ Разпределение България" АД и присъединяваното лице преминават през разписаните в Наредба № 6 етапи до момента, в който трябва да бъде подписан договор за покупко-продажба /изкупуване/ от страна на "ЧЕЗРБ" АД на енергийните съоръжения и съответно те да бъдат изплатени. 


В тази връзка в хода на проучването се намери за установено, че инвеститорът е подал в ЧЕЗРБ Заявление за сключване на договор за изкупуване на съоръженията за присъединяване, като проектът на договор е подписан от присъединяваното лице, но не и от ЧЕЗРБ, във връзка с констатирани от дружеството нередовности по документацията. Инвеститорът не е бил уведомен, въпреки, че е изискал да му бъде указана причината за несключване на договор за изкупуване. Твърденията за извършено нарушение се предявяват за поведението на "ЧЕЗ Разпределение България" АД за периода от 30 април 2014 г. до настоящия момент.

 

Определението не подлежи на обжалване, като страните в производството имат право на достъп до материалите по преписката по реда на чл. 55 от ЗЗК. В срок от 30 дни страните имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения. Срокът започва да тече от деня на получаването на определението.

 

Страните в производството имат право да бъдат изслушани от КЗК в открито заседание във връзка с предявените твърдения и правомощията.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей