Свързани новини

17.03.2016 12:30

Колата на зелените релси - на Външно

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Колата на поредния нагъл шофьор, който премина през зелените трамвайни релси на Руски паметник в София, чиято снимка 19 минути публикува още в сряда, се оказа собственост на Министерството на външните работи, предаде Офнюз. Служебният автомобил на МВнР беше щракнат от граждани да преминава през зелената площ на трамвайната линия около Руски паметник в столицата. Снимката беше разпространена във Фейсбук страницата СРАМ БГ и към нея беше приложен файл от интернет страницата на МВнР, от който става ясно, че въпросният автомобил са води на отчет към ведомството.



От Външно потвърдиха, че автомобилът е техен и разкриха самоличността на шофьора. Оказва се, че зад волана е бил главният секретар на МВнР - Стоян Тодоров. Той е уволнен заради грубо нарушаване на правилата за движение. Освобождаването от длъжност е подписано от министър Даниел Митов, но е станало по указание на министър-председателя Бойко Борисов за извършване на проверка.



По-рано през деня говорителят на МВнР Бетина Жотева уточни пред Блиц, че мерцедесът не е на министъра, а е оборотна кола и в момента се проверява кой я е управлявал. По думите й шофьорите в МВнР са с голям опит и освен това са дисциплинирани, защото плащат от джоба си глобите за пътни нарушения – у нас и в чужбина. „Подобен случай на българска територия обаче не е имало до момента“, посочи Жотева. Според нея "вероятно заради задръстване или катастрофа водачът се е опитал да заобиколи през забранения за коли участък".



Министерството на външните работи има на щат 21 шофьори, които карат 31 леки коли. Освен това, ведомството разполага и с 9 буса, 3 лекотоварни автомобила, 1 камион и 1 автобус. Припомняме, че въпреки огромните усилия на Столичната община да създаде красива градска среда, нарушители има почти всеки ден. Както 19 минути писа, в понеделник перничанин, опитвайки се да избегне сутрешния трафик, забуксува в тревата и блокира движението на трамваите на Руски паметник.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл