13.04.2009 08:11

Кой печели джакпотите на тотото?

Видян 3253 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тотото отново си вдигна цените. Този път заради раздаването на високопроходими корейски автомобили като специални премии в тиражите около Великден.


Между другото, спечелилите коли са единствените, които почитателите на игрите на щастието виждаха като реални печеливши от тотализатора. В последно време дори и такива хора не ни показват, което беше традиция преди четири – пет години.


Това кара много от неделните хазартаджии да се ориентират към конкурентни лотарии. Липсата на доверие може да доведе до тотален срив за тотото. А оттам за българския спорт, който разчита в кризата точно на средствата, които по закон му се полагат именно от фишовете.


Постъпленията в тотализатора трайно спадат. Някои от игрите му като Тото 1, които преди години бяха рекордьори по приходи, отдавна загубиха битката с конкуренцията. Футболните запалянковци вече залагат при българските и световните букмейкъри. В тази индустрия се въртят стотици милиони годишно.


В тото 2 проблемът е, че няколко пъти в годината – обикновено около 5, някой вероятно уцелва джакпота. Но досега никой не е видял дори едно лице на късметлия. Официалното обяснение са съображения за сигурност.


Интересно е тогава защо в цял свят, особено в Европейския съюз, но и в по-опасни от нашата държави като Русия или Турция, заливат народа със снимки и интервюта с печелившите. Кой иначе би повярвал, че му е съдено да спечели повече от тройка, четворка или в много редки случаи петица от тотото?!


Неслучайно дори в нашата страна победителите в различни телевизионни игри с премии от стотици хиляди левове ги показват в различни предавания, правят им интервюта. И всичко това се случва у нас. В противен случай рейтингите биха спаднали драстично.


Пита се дали само спечелилите от тотото ги грози опасност, а тези от тв игри – не?


Означава ли това, от своя страна, че самият тотализатор не е убеден в своята собствена дискретност?


19 минути е готов да заведе иск по Закона за достъп до информация към Държавната агенция за младежта и спорта, която очевидно не особено прозрачно управлява тотото, за да разбере изплащат ли се наистина примамливи печалби или цялата система е хвърляне прах в очите на хората. Длъжни сме да го направим заради нашите половин милион читатели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.