Малко преди това и другият председател Кирил Петков също обяви, че във ведомството „има пропуски и затова е нужна цялостна реформа”.

Свързани новини

25.09.2023 17:16

Кой казва числеността на службите си в ефир: Зарков

Видян 5945 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Дали някой би могъл да ми помогне с пример от световната история, когато управляващите някоя държава обявяват по телевизията числеността на контраразузнаването си, а после и че разузнаването им не струва?”, запита във Фейсбук бившият служебен правосъден министър Крум Зарков. „Питам, защото аз не успявам да намеря”, добави с недоумение той във връзка с изказването на съпредседателя на ППДБ Атанас Атанасов. В ефир той отчете щатната бройка на службите ни и призова за оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев.


Припомняме, че лидерите на Доброто настояват за нови назначения в службите след темата с експулсираните руски свещеници заради подозрения за извършвана от тях “дейност срещу националната сигурност”. Пред Nova темата подхвана и шефът на МФ Асен Василев, според когото информацията за агенти в Руската църква дойде и от партньорски служби.


Малко преди това другият председател Кирил Петков обяви, че във ведомството „има пропуски и затова е нужна цялостна реформа”.


Последва отговор от пресцентъра на самата агенция, като според силоваците позицията на Петков съдържа „некомпетентни, неверни и подвеждащи коментари по отношение на работата на службата”. „Безотговорно и опасно е когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон”, заявиха от там.
Коментар направи и бившият военен министър и главен секретар по сигурността на президента Румен Радев -  Димитър Стоянов.


„Петков говори за реформа в службите, че службите били реактивни. Същият този човек 8 месеца управлява службите като премиер и шеф на Съвета по сигурност. Секретар на Съвета по сигурност тогава бе Петър Петров, а сега вече е зам.-председател на ДАНС”, напомни той. „Петков и Петров трябваше да поставят задачите на службите. Не са поставили такива задачи, а това се нарича бездействие с власт. Некомпетентността води до провали!”, заключи експертът.


ППДБ получи подкрепата на Делян Пеевски от ДПС, който намекна за евентуални оставки в службите. "Смятам, че е най-нормалното, ако има изслушване, да си зададем въпросите и тогава ще преценим", каза той за призивите на оставка на шефа на ДАНС. Според него не е трябвало ведомството да излиза с позиция след думите на експремиера, но и от другата страна не е трябвало да има “този тон”.


Егор Глазунов


 Снимка: Георги Димитров




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.09.2023 21:23

    България все повече става циркова арена с всички категории циркови артисти.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв