Интересен е двойният стандарт от страна на местното звено на държавният орган, който не се поинтересува от компетентността и квалификацията на екстремистите, които в понеделник се покачиха на кулата незаконно, но веднага, очевидно на база получен сигнал, се яви да търси документи на законно наетата фирма от алпинисти, която имаше задачата да заличи незаконно поставения надпис.

Свързани новини

20.10.2023 13:58

Кой има полза да всява страх у хората в Димитровград?

Видян 602 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имат ли връзка изборите или прозират сериозни бизнес интереси?

    На 16 октомври без дори да е искано официално разрешение и в разрез с всякакви правила и мерки за безопасност 9 чуждестранни граждани се покатериха на една от охладителната кула на ТЕЦ-а в Димитровград. Въпросните лица с риск за собствения си живот и за този на околните решиха да творят послание върху площта на съоръжението.

    Тези чуждестранни граждани се отърваха с по един стандартен предупредителен протокол от страна на полицаите, а на наетата частна компания от алпинисти, която трябваше да заличи обидния надпис от охладителната кула и спазваща всички мерки са безопасност, бе потърсена документация за извършване на дейността не от кой да е, а от Инспекцията по труда.

Интересен е двойният стандарт от страна на местното звено на държавният орган, който не се поинтересува от компетентността и квалификацията на екстремистите, които в понеделник се покачиха на кулата незаконно, но веднага, очевидно на база получен сигнал, се яви да търси документи на законно наетата фирма от алпинисти, която имаше задачата да заличи незаконно поставения надпис.

    Оказва се, че въпросните лица на 16 октомври, за да стигнат до охладителната кула са паркирали микробуса си в бетонов възел, който е частна собственост, отново в разрез със законите. Оттам са прескочили висока бетонна ограда, отново частна собственост. В разрез с всякакви правила и мерки за лична безопасност са премахнати метални заграждения и са се покатерили на металните стъпала, които водят до върха на охладителната кула. Подстъпът към стъпалата е бил затворен с няколко дебели синджира заключени с катинар.  С единствената цел активистите да не бъдат безпокоени от полицията, докато нарушават закона.

    Нормално ли е подобен вандалски акт и поставяне под заплаха на живота на толкова много мирни граждани да бъде представен като екологична битка и виновните да се разминат с предупредителни протоколи?

А ако пускът на предприятието не бе преустановен и въпросната охладителна кула работеше и бълваше гореща пара?

Отново ли ТЕЦ Марица 3 щеше да носи отговорност за възможната злополука с незаконно влезлите на територията на дружеството лица?

А ако поради силния вятър някоя част от оборудването на тези лица бе изхвърчала към намираща се в близост подстанция на ЕСО и бе станала трагедия?

Не само, че със сигурност невероятната акция щеше да има жертви, а и сериозна част от Южна България щеше да остане без електричество, тъй като съоръжението е основен захранващ източник в района.

Кой щеше да носи отговорност за подобен инцидент?

    Всеки нормален български гражданин би осъдил като „недопустимо“ организация, обявила се за пазител на права и свободи на широк кръг граждани, сама да нарушава права и свободи, а и закони.

    Изглежда, че в България да извършваш престъпления се толерира, а не се преследва от закона, така както е редно да бъде.

    Картинката е и напълно ясна. В двете най-големи местни фейсбук групи „Дишай Димитровград“ и „Димитровградски нередности“ ежедневно 5-6 човека насаждат страхове у хората, публикувайки информация за невероятни замърсявания в града чрез твърдения, които всеки експерт знае, че не отговарят на истината.

Кой финансира тази фейсбук пропаганда и има ли общо натискът върху ТЕЦ Марица 3 с предстоящите избори … предстои да разберем!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец