Свързани новини

15.11.2015 14:11

Кой е виновен за ужаса в Европа

Видян 3125 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България, противно на решението на ЕС, подкрепи създаването на окупирана турска зона в Сирия, чиято истинска цел е да улесни търговията с евтин петрол от ИДИЛ (на 4-5 пъти по-ниска от борсовата цена), чрез която комшиите финансират терористичната ислямистка армия. 

През същата зона и сега преминават „бежанци” като онзи, който доказано е един от атентаторите, причинили трагедията в Париж в нощта на 13-и срещу 14-и ноември – гръцките служби показаха, че със същия паспорт той е преминал през страната им на 3 октомври тази година. 

Как България подкрепи Турция, а с това и ИДИЛ? Чрез външния си министър, който иначе на секундата реагира и изрази „гняв и състрадание” покрай атентатите. В този смисъл е добре да се напомнят думите на шефа на митичната държавна сигурност на Турция с името МИТ – Хакан Фидан: „ИДИЛ е реалност и сме оптимистични за нейното бъдеще”.

Американският сайт oil-price.net публикува анализ, който обяснява всичко за Арабската пролет. Просто Катар и подпомаганата от него Турция имат проект за газопровод към Европа, който да измести или поне да конкурира руския Южен поток (дето ние - България спряхме след визитаЦИЯ на американския сенатор Макейн. И не крием, че подкрепяме конкурентния газопровод). 

Какъв им е проблемът на Сирия и Ирак? Понеже първо Саддам, после Башар Асад отказват преминаване през техните територии на газопровода, светските им държави са разрушени на парчета, а стотици хиляди невинни хора погиват през последните години. Те, разбира се, бяха обвинени за диктатори, въпреки че цял свят знае, че трудно ще се намерят по-деспотични режими от петролните монархии в Персийския залив.

Какъв беше проблемът на Кадафи – че през Италия се опитваше да прокара конкурентен на катарския газопровод. И неговата светска държава я разпаднаха под знамето на Арабската пролет, а той, докато го убиваха като куче на площада, обеща по-тежка от неговата съдба на онези, които го поръчаха.

 


продължи >>

Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева