01/02

Свързани новини

20.03.2017 13:55

Кой е Гарелов?

Видян 3415 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кой е Гарелов, попита в студиото на бТВ експремиерът Борисов. Без да влизаме в ролята на адвокати на Иван Гарелов, длъжни сме, заради честта на професията, да изясним на двойно бившия премиер, кой какъв е с препоръка да запомни, че високомерието убива.


Уволненият след смс на Борисов до наследилия го в премиерското кресло Герджиков Иван Гарелов е един от най-смелите тв журналисти. Преди феномена Елена Йончева, това беше човекът, който обикаляше с камера под бомбите в горещите точки на света: в Кипър, когато Турция незаконно окупира и анексира 2/3 от острова, което и досега ЕС и НАТО не са осъдили, нито са наложили каквато и да било санкция на Анкара; в Ливан и Палестина, където дори осинови дете, за да го спаси от ужаса на несекващата война; от Камбоджа, когато там колеха милиони. Но той умееше да прави и интервюта с най-големите политици и артисти на света. Превърна Панорама в институция, твърде различна на фона на сегашното си жалко подобие, в каквото го превърна последващия водещ – по ирония на съдбата – също Бойко.


Може би най-важното от всичко: Гарелов единствен създаде телевизионна журналистическа школа, което вечният му опонент Кеворк например не направи. От тази школа излязоха и Елена Йончева, и вездесъщият Бойко Василев, но също други легенди като Валя Ахчиева – последният разследващ журналист у нас, Светослава Тадаръкова, даже забравеният Иво Беров, а също Ахилеас Лилов, Маргарита Михнева, Жени Атанасова, кой ли не още – та чак до Ивет Добромирова, със сигурност забравяме още някого: всичките получиха криле именно от Панорама, каквато я направи Гарелов.


Иначе той отдавна познава телефонното право – от оня момент през 1990 г., когато премиерът Луканов лично му се обади в студиото с нареждане, което водещият пред очите на цяла България отказа да изпълни. Та днешният смс от Борисов изглежда като фарс, защото именно така се повтаря историята според другаря Маркс. Апропо, и Бойко, и Гарелов са членове на БКП преди 10-и ноември. Както и двамата са от „органите”.


Даже да бъде представен като офицер от разузнаването, все в рамките на тогавашното МВР, пак е с по-висок  чин от пожарникаря Борисов. И за разлика от него, не е участвал във Възродителния процес.


Да се знае!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог