Моминското име на журналистката е Ткачук

Свързани новини

15.03.2022 11:41

Коя е Марина Овсянникова? Какво се знае за жената, която нахлу в ефира на Първи канал с плакат

Видян 1663 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Във вечерната програма "Време" на Първи канал в кадър внезапно се появява момиче с политически плакат. Тя започна да крещи лозунги зад гърба на водещата Екатерина Андреева, а няколко секунди по-късно предаването от студиото беше заменено с подготвен репортаж за санкциите. Оказва се, че момичето, което появило се в ефир, е редакторката на канала Марина Овсянникова. Тя е задържана незабавно.

Малко по-късно става известно, че моминското име на журналистката е Ткачук. Жената завършва журналистика в Кубанския държавен университет и започва кариерата си в телевизията в Краснодар. От 93. RU са събрали всичко, което се знае за Овсянникова и нейния живот.



Какво се случи след излъчването?




Според съобщения в медиите Овсянникова е била задържана и отведена в полицейския участък в Останкино. Адвокат Даниел Берман веднага отива при нея, но не е допуснат вътре. Хората започват да идват в телецентъра през нощта и решават да подкрепят журналиста. Един мъж дори донесе букет цветя, които искаше лично да подари на момичето.

- Напоследък изобщо не се е случило нищо по-смело и обнадеждаващо", каза пред "Внимание, новини" жител на Москва с букет.


Според правозащитника Павел Чиков, съгласно новия член за дискредитиране на въоръжените сили Овсянников не може да бъде задържан в участъка за повече от три часа, тъй като максималното наказание е глоба. Въпреки това журналистката е можела да бъде задържана в полицейския участък, ако са решили да ѝ повдигнат обвинение по член 20. 1 от Кодекса за административните нарушения ("нарушаване на обществения ред") или член 19. 3 от Кодекса за административните нарушения ("неподчинение на полицейски служител"). При тази норма жената е изправена пред арест. Друга причина да не бъде пуснат редактора е, ако е заподозрян в извършване на престъпление по Наказателния кодекс на Руската федерация.



До момента на публикуването на статията съдбата на жената след задържането ѝ не е известна, заяви адвокатът Даниел Берман заяви пред журналисти, като посочи че тя е била недостъпна повече от 10 часа.


Западните медии, наред с други, реагираха на инцидента. Демаршът на Овсянникова беше излъчен по CNN, а "Гардиън" постави снимка от предаването на корицата на сутрешния си вестник.





Момичето е завършило журналистика в Кубанския държавен университет (КубГУ), а след това и Руската академия за национална икономика и публична администрация. Започва кариерата си като водеща в държавната телевизия и радио "Кубан". Журналистката Божена Ринска пише в своя канал в Telegram, че в началото на 2000-те години Овсянникова (Ткачук) е била "местна кубанска звезда".


 Водеща на регионални новини по време на разцвета на Ткачов, както си спомнят колегите ѝ. Марина е студентка по журналистика в Кубанския университет в същия клас като Симонян. И това е един вид обрат. Да, това е странно разбъркване на тестето - посочи Ринска.


Главният редактор на RT Маргарита Симонян обаче отрича да е учила с Ткачук. Журналистката пише в канала си в Telegram, че "си спомня" Марина "много добре":


- Тя не беше, както се казва, моя съученичка, а почти всесилна любимка на почти всесилния директор на ГТРК Кубан Рунов и именно заради нея той яростно се противопоставяше на назначаването ми за кореспондент на ВГТРК в Краснодарския край, тъй като искаше да назначи нея", пише Симонян.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.