Свързани новини

12.07.2021 16:47

Коя е Антония Валентинова, номинирана за министър без портфейл по ромските въпроси

Видян 5755 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов съобщи днес, че ще предложат самостоятелно правителство, съставено от експерти . В него за министър (без портфейл) по ромските въпроси ИТН предлага д-р Антония Валентинова.


Ето коя е тя:


Д-р Антония Валентинова е ромка на 27 години от Перник. По професия е лекар-анестезиолог. Говори четири езика.


Антония Валентинова е "четвърто поколение интегрирани роми". Майка ѝ е инженер, записва я в училище без роми, за да получи адекватно образование. Мечтата на родителите ѝ е дъщеря им да учи в чужбина, но тя избира медицината.


Завършила е Природо-математическа гимназия "Христо Смирненски" с английски и немски в миньорския град.


Приета е едновременно в три медицински университета – в София, Плевен и Варна, с много висок бал. Избира да учи в столицата.


За подготовката си за изпитите Антония получава помощ от стипендиантската програма за студенти по медицина и лекари специализанти от ромски произход – инициатива на Проект „Ромско здравеопазване“ – Будапеща, Стипендиантска програма на „Ромски образователен фонд“ и Институт „Отворено общество“ с партньори Център Амалипе и Фондация „Промедия“.


Проектът цели да подпомогне висшето образование на студенти от ромски произход, избрали специалностите медицина, фармацевтика, акушерство, рентгенология и рехабилитация, здравен мениджмънт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.07.2021 09:40

    Тук вече ми намириса на "купуване" на гласове от гетата, въпреки, че гласувах за ИТН, това с тази "вчера" завършила мангалка си е направо покупка, това е реалност която виждам в момента ! Не ми харесва и човекът за Министър председател, спомням си го от НДСВ навремето, нещо май беше "забатачил" работата си при царя, та го смениха май ?

  • 001 Anonimen 12.07.2021 15:41

    И къде е тук новината? 97% от вас сте с цигански гени, разликата е, че сте по-рано интегрирани. Циганин е биопараметри,най-вече кръвни протеини, а не самоопределение или социален статус. Един кръвен протеин се формира за осоло 20 млн. години и може да бъде применен само чрез генетичен инженеринг. Всички с кръвен протеин Б и отрицателен резус имат абонамент за някакво авто-имунно заболяване, което никога не е само. Толкоз.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог