Свързани новини

12.07.2021 11:48

Кои ще бъдат депутатите от София

Видян 4201 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати, избрани с преференция в София, ще има само от листите на Демократична България , показват изчисления на база на протоколите на трите районни избирателни комисии, съобщава Дневник. От столицата ще бъдат избрани общо 42 народни представители, но разпределението на мандатите между партиите и коалициите ще бъде официално обявено до четвъртък.

В 23-и избирателен район листата на "Демократична България" успява да размести само десетата - съоснователят на родителската дигитална платформа "Майко Мила" Елисавета Белобрадова, която има 7805 лични гласа и се нарежда втора след водача. Така първите шестима, колкото депутати най-малко се очаква да има обединението (мандатите са общо 16 - бел. авт.), са лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, Елисавета Белобрадова, изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежда Йорданова и икономистът Георги Ганев. Седми остава музикантът Васил Гюров. В района обединението е първа сила с 64 817 гласа, или 32.87%.

В 24-и район в листата на "Демократична България" има повече размествания - преференция реализират бившият лидер на СДС Мартин Димитров, който от четвърти става втори с 4310 лични гласа, и педиатърът д-р Таня Андреева, която от пета става трета с 3559 лични гласа. Така първите четирима (мандатите са общо 12 - бел. авт.) са съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев, Мартин Димитров, Таня Андреева и Цецка Бачкова от ДСБ. Ако обединението има пети мандат, той ще е за IT експерта Божидар Божанов, който има 2614 гласа, но не минава прага за реализиране на преференция. В района коалицията е първа сила с 40 111 гласа, или 28.46%.

В 25-и район преференция реализира само третият в листата на "Демократична България" - пулмологът д-р Александър Симидчиев, който има 2482 лични гласа и прережда втория. Той вероятно обаче отново ще избере да е депутат от София-област. Така, ако отново има три мандата (от общо 14 - бел авт.), те ще са за лидера на "Да, България" Христо Иванов, съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов и районният зам.-кмет Бонка Василева. В района обединението е трета сила с 28 969 гласа, или 20.40%.

От 23-и район от ГЕРБ-СДС депутати ще бъдат лидерът на СДС Румен Христов, бившите


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите