Министрите ще дискутират и изпълнението по Плана за възстановяване и устойчивост

Свързани новини

01.06.2022 11:56

Коалиционният съвет постигнал съгласие актуализацията на бюджета да бъде приета до края на юни

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалиционният съвет на управляващите е постигнал съгласие актуализацията на бюджета да бъде приета до края на юни. Това съобщи премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание, предаде БНР.


 


Управляващите партии са набелязали конкретен график, по който да се придвижи актуализацията на тазгодишния бюджет.


 


"Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на този месец, така че от 1 юли да имаме  нов бюджет - това е задачата, която всички ще гоним".


 


На оперативно заседание след редовното ще бъде изслушан и доклад на вицепремиера Калина Константинова. Тя ще обясни на колегите си как се движи преместването на украинските граждани от хотелите към ведомствените бази.


 


Министрите ще дискутират и изпълнението по Плана за възстановяване и устойчивост, обяви Петков:


 


"Планът изисква 22 мерки до края на годината – трябва много ясно всяко едно от министерствата да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от ЕС да дойдат навреме с правилните реформи".


 


Премиерът потвърди и за дерогацията за руския петрол до края на 2024 година. Днес Еврокомисията ще публикува подробностите:


 


"Това дава възможност за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва и цената на горивото, което мисля че и за транспортния сектор беше от особено голяма важност", каза Петков.


 


До четвъртък трябва да станат ясни параметрите и макрорамката за актуализацията на бюджета, това увери в кулоарите на парламента Любомир Каримански от "Продължаваме промяната", който подчерта, че най-важни са схемите за прилагане на антикризисните мерки, за да няма даване на пари на хора, които не се нуждаят от тази мярка. По думите му, най-важно е редуцирането на ДДС да се отрази на крайния потребител. Каримански коментира и казаното от министър Асен Василев за параметрите на бюджета: 


 


"Щом така е казал, нека да го видим това написано, разписано, че няма как да се види. Тогава защо слагахме толкова много анализи, които трябваше да направим в коалиционното споразумение. Нали сте чели коалиционното споразумение? Вътре има постоянно да направим анализ на това как може да се диференцират дадени ставки а и не само ставки, а и като цяло средства, така че те да отиват по предназначение, по най-ефективния начин. Не знам да има дефиниция за "локално".


 


Дайте ми дефиниция за локално и ще ви кажа. Понякога локалното е по-бързо от магистралите. Магистралата, когато се задръсти, локалното е изходът, откъдето можете да излезете най-бързо. Не към нови избори,  към осъществяване на приоритети, на идеи, на цели".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката