Свързани новини

26.09.2017 11:52

КНДР засилва отбраната по източното крайбрежие

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северна Корея засилва отбраната по източното крайбрежие, съобщава южнокорейската медия Йонхап, позовавайки се на разузнаването в Сеул.


 КНДР не е предприела незабавни действия в отговор на извършените от стратегически бомбардировачи на САЩ полети до източното крайбрежие миналата седмица, може би защото не е успяла да ги засече.


По време на парламентарно изслушване Националната разузнавателна служба също разкри, че след като Вашингтон е показал "мускули" в събота, забелязва се раздвижване от страна на Пхенян. КНДР разполага самолети и подсилва отбраната по крайбрежието си.


Ескортирани от изтребители Ф-15 от военновъздушната база "Кадена" в Окинава, американски бомбардировачи B-1B от базата "Андерсън" в Гуам проведоха нощен полет в международното въздушно пространство северно от Северната ограничителна линия - морската граница на Южна и Северна Корея. Вашингтон обяви, че полетът е показал сериозността във връзка с "безразсъдното поведение" на КНДР. Това бе е и най-близкото прелитане до границата на КНДР през настоящия век, предаде КРОСС.


Отсъствието на военен отговор от страна на тоталитарния режим води до спекулации, че страната наистина не може да поддържа напълно радарната система заради недостиг на електричество. Някои експерти твърдят, че Пхенян не е предприел действия, тъй като полетът е извършен в международното въздушно пространство.


Известно е, че Северна Корея има радарна система за ранно предупреждение, която е с обсег на действие 600 километра.


По време на изслушването в парламентарната комисия по разузнаване агенцията потвърди, че мисията с B-1B е извършена след консултации между Сеул и Вашингтон.


Вчера КНДР съобщи, че американският президент Доналд Тръмп е обявил война на страната и заплашиха да свалят американски бомбардировачи до Корейския полуостров.


Говорителят на Белия дом Сара Сандърс отрече, че Вашингтон е обявил война и нарече коментара "абсурден".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби