Свързани новини

25.05.2009 11:43

КНДР проведе ядрен опит

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северна Корея изглежда е провела опит с ядрени оръжия, предаде БГНЕС, позовавайки се на южнокорейската агенция Йонхап.


Извършеният тест е извел експлозивната сила и възможностите за контрол над ядреното устройство до ново ниво, според официалните медии на комунистическата държава. КНДР "успешно проведе нов подземен ядрен опит на 25 май като част от своите мерки, насочени към засилването по всички начини на средствата й за ядрено възпиране с цел самоотбрана", съобщи Централната телеграфна агенция на Корея /ЦТАК/. "Настоящият ядрен тест беше безопасно проведен" и е достигнал "ново ниво по отношение на експлозивната си сила и технологията за неговия контрол", се казва в изявлението. Резултатите са помогнали за решаването на "възникналите научни и технически проблеми", което е довело до "по-нататъшно увеличаване на силата на ядрените оръжия и постепенното развитие на ядрената технология".
Комунистическата държава съобщи, че проведеният тест силно е вдъхновил армията и народа й. Това ще "допринесе за защитата на суверенитета на страната и нацията и социализма, както и за осигуряването на мира и сигурността на Корейския полуостров и региона с мощта на Сонгун" (политиката на Северна Корея, поставяща армията на първо място). 


Представители на президентството не коментираха информацията. Йонхап цитира източник от управляващата партия и съобщи, че държавният глава Ли Мюн Бак е свикал спешно съвещание по сигурността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.