Свързани новини

19.12.2023 22:12

Кметът пак лъже - срокът за 200-те млн. е още 6 месеца

Видян 1970 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Написаното от 19 минути вече три пъти - след всяка изречена по един и същ повод лъжа от кмета Терзиев, беше официално потвърдено. Наистина няма никакъв риск, ако до Нова година Столичният общински съвет не вземе решение по 200-те милиона по програма Околна среда за ВиК, за което той по библейски тройно се кълне и все невярно. Всъщност индикативните срокове са второто и третото тримесечие на 2024 г., т.е. половин година поне. В това увери досегашният шеф на програма Европа на Столичната община и съветник с многомандатен стаж в СОС Екатерина Йорданова, която досега беше и единственият активен синдикалист в градския парламент. 


Въпросните проекти са създадени и са извоювани пред ЕК и финансирането за тях е защитено от управлението на кмета Фандъкова при ресорен заместник-кмет Савина и с помощта на съветниците от ГЕРБ в евроресора. Същият екип остави общинската хазна с 438 млн. лв. по сметки - както вчера призна Терзиев - вече похарчени, с подготвен проектобюджет за 2024 г., осигурена със средства инвестиционна капиталова програма, включително по европейските средства, където София съучаства със собствен принос, както и кредитна линия за разширението на метрото от 195 млн.евро.


Юристи категорично потвърдиха и написаното от 19 минути, че са лъжа твърденията първо на кмета пред премиера, а после и на общински съветници от ППДБСС, че ще има нови общински избори в рамките на 3 месеца, ако не се избере председател на Столичния общински съвет. Това е непознаване или игнориране на закона. Той изисква просто да има събиране на новоизбрания общински съвет в рамките на 3 месеца след провеждането на изборите. СОС се събра вече 5 пъти.


Тъй като днес Терзиев назначи за свой заместник по правните въпроси неспециалист в областта на администрацията, а именно нея той ще управлява, вероятно е добре, след като не познава отнасящите се до непосредствената му дейност закони, поне да има и кой да м ги обяснява.


Напомняме, че  и останалите досега назначени заместник-кметове, за голямо съжаление, не са експерти в своите области: нито социалната (идваща от електронното управление), нито екологичната (икономистка от БСП-Силистра), нито образователната (преводачка), нито отговарящия за еврофондовете (спец по металните конструкции) нямат институционален опит в ресорите си.


А в кампанията Терзиев твърдеше, че за разлика от Ваня Григорова, имал готов екип от професионалисти, който щял да започне работа от Ден Първи, което после поправи на първата седмица, а той не бе попълнен и в рамките на първия месец на неговото управление.   


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак