Свързани новини

23.06.2015 10:26

Кметът на Ботевград избира между 3-4 партии за 4-ия си мандат

Видян 909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не ме е изваждал принудително от дома ми. Вчера ми беше връчена призовка, че трябва да се явя в 10 часа в окръжната прокуратура в София, което и сторих. Бяха ми зададени четири допълнителни въпроса от прокурорите, след което си тръгнах, обясни пред бТВ Георги Георгиев, кмет на Ботевград, ден след новината, че с помощтта на органите на реда прокуратурата го е привикала на разпит заради длъжностни престъпления, пише КРОСС. Георгиев обясни, че и по-рано е имал призовка да се яви в прокуратурата, за която е предоставил съответните документи и факти защо е бил възпрепятстван да се яви. От месец и половина Георгиев е в отпуск по болест заради това, че се лекува от дискова херния и именно затова не е отишъл предишния път.


Вчера, когато полицаите ми казаха, че трябва непременно да се явя в прокуратурата, аз абсолютно доброволно се съгласих и се явих за въпросния разпит, каза той.


По повод обвинението към него кметът заяви: Нямам практика да заобикалям закона и всички обществени поръчки, по част от които има проверки в община Ботевград, са проведени и се извършват спрямо законовите разпоредби. По отношение на обвиненията и проверката за това дали неправомерно е било искано допълнително финансиране за асфалтирането на определен брой улици в Ботевград Георги Георгиев заяви, че голяма част от констатациите от предварителния доклад от проверката са били оспорени от него като кмет и от общината и в окончателния доклад и те са отпаднали. Кметът отново коментира, че пътя, който е бил изграден до един от неговите имоти и който е с дължина 120-140 метра е струвал 9 хиляди лева и е платен лично от него, от неговите спестявания.


Георгиев отрече да са верни данните от единия от одитните доклади, според който общината е задлъжняла с над 1.3 милиона лева заради извозването на боклуците към сметището, където се складират отпадъците на общината. Той заяви, че в окончателния доклад на Сметната палата въпросните констатации са отпаднали и дори общината трябва да получава пари по случая. Той отбеляза, че е напуснал ГЕРБ, след като самата партия е оттеглила подкрепата си от него. Засега имам намерения да се кандидатирам за четвърти мандат и ще видим, ако го сторя коя партия би ме подкрепила. Имам предложения от около три-четири партии отбеляза Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.