Свързани новини

19.11.2020 14:43

Кметът на Благоевград се обяви против триседмичния локдаун в града

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на община Благоевград Румен Томов не е съгласен с предложенията на Covid комисията към Общинския съвет за своеобразно затваряне на града във връзка с разпространението на коронавируса, предаде БНР.


Благоевград да се затвори за три седмици, считано от понеделник, 23 ноември, като останат да работят само най- важните учреждения и обекти - общински и държавни институции, аптеки, хранителни магазини, банки, е едно от трите решения, които късно вечерта в сряда взе специално създадената в помощ на борбата с Covid-19 комисия в Общинския съвет. Предложенията ще бъдат изпратени до Общинския оперативен щаб.


Крайната мярка е предложена заради тревожния ръст на заболелите от коронавирус, които имат нужда от болнично лечение, липсата на свободни легла в лечебните заведения и нарастване на смъртните случаи. Точно тя обаче взриви социалните мрежи от коментари, които напълно подкрепят или отхвърлят идеята на деветимата законодатели в комисията. Всъщност и сред самите и членове се оказа, че няма единомислие по всички предложения. Съгласие има за това, че досега ОбС не е използван рационално в работата на оперативния щаб, че координацията между институциите не е добра и че е необходима ежедневна помощ към болничните заведения. Заместник- председателят на комисията д-р Владимир Пандев, който преди време беше и директор на областната болница, обаче е категорично против триседмичния локдаун:


"Досега общинският съвет трябваше да бъде активно ползван в борбата с коронавирусната инфекция. В управлението на този процес в Благоевград няма координация между звена, които могат да свършат много".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак