Свързани новини

03.01.2024 20:01

Кметът и Ас.Василев дават 1,5Млв. от джоба ни за поляна, та и противозаконно (Видео)

Видян 3271 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на “промяната” Асен Василев и кметът на “промяната” Васил Терзиев са издействали на кмета на район “Овча купел” от “Промяната” близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две врати, която щяла някога да бъде спортна площадка.


Какво пише в текста от държавния бюджет за 2024г., приет със закон от Народното събрание, след като предложенията са внесени от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:


Приложение 3, номер на проекта 1240, стойност 1.498 млн. лв.


"Ремонт на съществуваща спортна площадка на открито. В
момента поляна с две врати – искат да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове".



Къде в София е тази “поляна” - не е ясно. Защо ремонт на спортна площадка струва 1 498 000 лева от джоба на данъкоплатците - също не е ясно. Такава информация нямаха нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Ето така се управляват община и държавата от “спасителите”-анонимно и аматьорски!


С колегите ми все пак решихме да потърсим тази поляна и уведомим широката общественост къде е тя и как изглежда, за да знаем къде отиват парите на столичани. Поляната-игрище за близо милион и половина се намира в район “Овча купел”, управляван от кмет от “Демократична България”. Точният адрес е улица 657 и улица “Клисурска”.


Оставям на Вас да прецените дали тази инвестиция си струва. Ще продължим да следим дали този милион и половина лева се изразходват по предназначение!", отсне и написа буден гражданин във Фейсбук.


Напомняме, че бюджетът финансира, а общините съфинансират по новата правителствена програма ГОТОВИ И ЗАЩИТЕНИ ПРОЕКТИ, какъвто тази поляна не е.


Напомняме също, че местният кмет на Овча Купел, ППДБ, цял мандат строи, но не можа да довърши една единствена детска градина. При това обаче без друго двойно завишеният бюджет на ОДЗ-то беше умножен по две, но и това се оказа недостатъчно за довършването на обекта и вече минава 5 млн.лв., срещу които можеше да е построил вече 4.


Краде ли се? Много се краде! Демократично и евроатлантически.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни