Свързани новини

30.03.2014 14:07

Кличко подкрепи тортен олигарх за президент

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Витали Кличко нанесе изненадващ удар като подкрепи кандидатурата за президент на Украйна на олигарха Петро Порошенко. За него се говореше, че е сред спонсорите на зимната революция в страната. Производителят на класическия Киевский торт е водач в социологическите проучвания, а световният шампион по бокс досега заемаше втората позиция.

Разколът в новата власт дойде броени часове, след като председателят на немския Бундестаг, чрез председателя си открито разкритикува действията на Юлия Тимошенко (фактически на подкрепящите я САЩ), а икономическият министър на Германия съобщи, че страната му няма да налага санкции срещу Русия. Не е тайна, че Кличко играе за Меркел в Киев. Вероятно той ще бъде премиер на президента Порошенко.

Това принуди Тимошенко да говори на руски за национално единство на площад София в украинската столица, където тя събра своите фенове, за да открие кампанията си. Припомняме, че преди дни гръмна потвърден от нея запис, на който тя заплашва с оръжие руснаците в Източна Украйна и президента Путин и озползва нецензурни думи по техен адрес. Юлия, която махна плитката около тила, с която стана известна, ще се бори за второ-трето място на изборите с регистриралия се в ЦИК за кандидат-президент Дарт Вейдър. Оригиналният участник не свали маската на героя от Междузвездни войни, а при подаването на номинацията си бе придружаван от Чобака и други образи от филмовата сага.

Двама неонацисти – антисемит ?5 в света и шеф на партията Свобода Тягнибок и лидерът на Десен сектор Яриш също подадоха документи за битката за държавен глава. 

Най-демократично, по ирония на съдбата, стана избирането на кандидат-президент на Партията на регионите. Там имаше 4 желаещи, от които бе одобрен намиращият се под домашен арест губернатор на Харков – рускоезичната столица на Източна Украйна, Михаил Добкин.






Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния