Свързани новини

28.10.2021 14:07

Китай утроява покупките на въглища от Русия, след като забрани вноса от Австралия

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай драстично увеличи вноса на въглища от Русия, за да компенсира недостига, причинен от продължаващия търговски спор с Австралия, някога най-големият доставчик на въглища за страната, предаде RT.

Според митническите данни вносът на въглища в Китай се е увеличил със 76% през септември в сравнение със същия период на миналата година и възлиза на 32,9 милиона тона. Голяма част от въглищата идват от Русия и Индонезия.

През септември страната закупи около 3,7 милиона тона термични въглища от Русия, отбелязвайки ръст от 28% спрямо предходния месец и ръст от 230% на годишна база.

Китайският внос на руски въглища нараства всеки месец от май, като се удвоява или утроява спрямо нивата от 2020 г. Месечните данни за текущата година също остават доста над нивата преди пандемията.


Китайската икономика зависи изключително много от въглищата като един от начините за генериране на енергия. Нарастващият недостиг на доставки на въглища предизвика прекъсвания на тока в 20 китайски провинции по-рано тази година.


В същото време Пекин се стреми да намали драстично емисиите, докато производственото търсене продължава да расте в резултат на възобновяването на големите икономики след пандемията. Китай спря покупките на въглища от Австралия в края на 2020 г., след като Канбера подкрепи призива на САЩ за международно разследване на предполагаемата роля на Пекин в избухването на Covid-19. Вносът на термични въглища от Австралия остава нулев по данни на митническата агенция. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец