Едно от най-големите световни правителства току-що гласува огромно доверие и легитимност на света на криптовалутите. Китай, в безпрецедентен ход, току-що обяви, че официално приема определена криптовалута за своя официална монета.

Свързани новини

18.01.2023 12:37

Китай пусна първата официална криптовалута

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19' вече писа, водещите икономики в света: САЩ, ЕС, КНР, Русия са постигнали споразумение за национализация на бизнеса с виртуални валути, като Евросъюзът например усилено подготвя старта на своето дигитално евро. С това могат да се обяснят и световните проблеми на "криптобанките" и "криптоборсите" през последните месеци. Те са частни. И трябва да бъдат изместени от държавните.


Едно от най-големите световни правителства и втората икономика в света даде старт на държавната кампания за завземане на койн-пазара, като току-що гласува огромно доверие и легитимност на собствена национална криптовалута. Китай в безпрецедентен ход обяви, че официално приема определена своя официална е-монета.


Правителството на КНР информира, че е избрало предпочитана фирма за закупуване и пускане на пазара на новата монета - YuanPay Group. Продажбите на китайската монета официално започнаха на 17 януари 2023 г. и в момента тези монети могат да се купят само от YuanPay Group, стана ясно от нарочна среща с медиите на 18 януари. Датата, както винаги в Китай, не е избрана случайно – денят дава Единицата – добро начало, както число, под знака на което да бъде новата е-валута, а „пътят в живота” за нея е 8 – сборът от датата и годината.


Това е най-късметлийската цифра в нумерологията и особено за добиване на пари. Напомняме, че най-добрите олимпийски игри в историята на мнението на редица спецове, включително шефа на БОК Стефка Костадинова, бяха открити в Пекин на 08.08.08 г. в 08 ч.


Заместник-министърът на финансите на Китай Лиу Кун информира, че новата официална начална цена на монетите е само 0,12 цента, предаде Forbes. Т.е., колкото се котира и 1 хартиен юан.


Монетата е изключително евтина в сравнение с повечето други виртуални валути – до една частни.


Пламен Валентинов





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката