Свързани новини

27.10.2018 09:10

Китай е „произвел" най-много нови милиардери през миналата година

Видян 1898 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Китай е „произвел" най-много милиардери през последните години и заедно с Индия има три четвърти от новопоявилите се милиардери в щатски долари , се казва в доклад на швейцарската банка UBS и международната мрежа за услуги PwC, предава bulgarian.cri.cn.


През 2017 г. милиардерите в САЩ, които следват Китай в листата, са били 53, докато в световен мащаб те са 2 158 и състоянието им е на обща стойност от 8,9 трилиона щатски долара.


„През годината броят на милиардерите в Азия в нашата база данни за първи път надхвърли тези в САЩ", се казва в доклада. „Подкрепен от възхода на китайските предприятия в една изключителна година, броят на азиатските милиардери се увеличи с почти една четвърт и достигна 637." За сравнение, в САЩ техния брой е 563, а в Европа 342. САЩ обаче си запазват първото място, тъй като най-богатите живеят там.


В доклада се посочва, че големият брой богаташи в Азия остава относително нестабилен в условията на бързото икономическо развитие и непостоянния фондов пазар, чрез които бързо се натрупва богатство, но то може да бъде и много бързо загубено. „Около 45 души (34 от тях от Китай) напуснаха групата на милиардерите", предаде 24 часа.


Много от младите богаташи в Азия са малко над линията на милиардите долари, което ги прави уязвими към промени в състоянието, независимо дали това е под формата на падащи цени на акциите, политически промени или лични затруднения.


Според доклада, активите на 36-те швейцарски милиардера са се увеличили с 19% през миналата година и са достигнали 123,5 милиарда щатски долара. Докато UBS не посочва имена поради банкова тайна, в доклада се казва, че те са активни предимно в области като здравеопазването, финансовите услуги и търговията на дребно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци