Свързани новини

23.07.2014 13:43

Кери с дипломатически совалки в Израел и Палестина

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в Тел Авив да търси примирие между Израел и Газа, обяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, предаде ITV.


Кери е в Израел, за да склони официални представители на страната да търсят всички възможни варианти за прекратяване на конфликта.


Той после ще пътува до Йерусалим и Западния бряг. Ще разговаря с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, палестинския президент Махмуд Абас и израелския премиер Нетаняху.


Припомняме, през последните 12 часа редица международни самолетни компании съобщиха, че временно прекратяват полетите до Израел, след като ракета от Газа падна на около 2 километра от летище „Бен Гурион".


От началото на израелската „Операция защитно острие", която започна в началото на месеца, са загинали повече от 600 палестинци, над 430 цивилни (147 са деца и 74 жени). 3 500 палестинци са ранени, от които 1100 деца и 1153 жени. 117 хиляди палестинци са напуснали домовете си.


Близо 30 войници и двама цивилни са загинали от израелска страна.


44% от територията на Газа е обявена за „буферна зона" от израелските военни, които провеждат наземни военни операции за ликвидиране ракетните установки и подземните тунели на екстремистите от "Хамас".


От Газа към Израел са изстреляни повече от 1750 ракети през последните две седмици. Само вчера броят им е 139, от които 116 са паднали на израелска територия. 17 ракети са прихванати от противоракетния щит „Железен купол".


Комисариатът по човешките права при ООН предупреди, че израелските атаки в Газа могат да доведат до военни престъпления.


ООН призовава за незабавно примирие и връщане на масата за преговори на двете враждуващи страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак