Кения оказва натиск върху местните барове да затварят по-рано

Свързани новини

10.03.2024 07:00

Кения оказва натиск върху местните барове да затварят по-рано

Видян 13190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За да се бори със злоупотребата с алкохол, Кения въвежда строги санкции за баровете, които остават отворени след изтичане на нормалното работно време, съобщи секретарят на кабинета на вътрешните работи на страната Киторе Киндики.


По време на публично събитие Киндики заяви, че всяко нарушение на директивите ще се наказва с глоба или затвор в съответствие със закона.


"Не се разрешава на баровете и алкохолните обекти (sic) да работят извън предвиденото работно време, както е предвидено в член 34 от Закона за контрол на алкохолните напитки", каза той и добави, че тези, които не го спазват, ще бъдат глобявани или лишавани от свобода, както е предвидено в закона. Всички напитки и свързаното с тях оборудване в помещенията ще бъдат конфискувани, а лицензът за производство на алкохол на операцията ще бъде отнет, заяви Киндики.


В Кения според нормативната уредба баровете имат право да работят от 17:00 до 23:00 ч. през делничните дни и от 14:00 до 23:00 ч. през уикендите, но досега нарушението не е водело до строги наказания.
Законът е част от новата инициатива на кенийското правителство, ръководена от заместник-председателя Ригати Гачагуа, за премахване на незаконния алкохол, наркотиците и злоупотребата с наркотични вещества в страната.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак