Свързани новини

28.10.2019 15:52

Келнер надхитри КЗК, взе бТВ в международен пакет за $2,1 млрд.

Видян 2555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Петр Келнер за втори път надхитри родната Комисия за защита на конкуренцията, като след Теленор, придоби и бТв, без да минава през разрешение на нашия орган със съмнителна репутация. КЗК го спря да купи Нова телевизия преди година, защото бил много богат, и я даде на явно достатъчно подходящия Кирил Домусчиев.


PPF Group N.V. на Келнер обяви, че изцяло притежаваните от компанията дъщерни дружества са подписали споразумение с Central European Media Enterprises Ltd (NASDAQ/Пражка финансова борса: CETV) (“CME”) за придобиването на CME, съобщиха от компанията. Стойността на сделката е $2,1 милиарда. Не се посочва на колко е оценена bTV, тъй като цената е пакетна за медии в още четири страни.


CME е собственик на групата на бТВ, която включва каналите bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. Компанията притежава също телевизионни групи в Чехия (Nova), Румъния (PRO TV), Словакия (Markíza) и Словения (POP TV).


„Придобиването на CME с нейните медийни активи в пет европейски страни ще допълни и ще укрепи нашите телекомуникационни операции в Централна и Източна Европа. Целта ни е да използваме естествените синергии между създаването на съдържание и неговото разпространение за по-нататъшно развитие на телекомуникациония и медиен бизнес на групата. CME е здрава и добре управлявана организация и нямаме намерение да правим значителни промени", казва Петр Келнер, цитиран в съобщението на PPF Group.


В съвместно изявление Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, главни изпълнителни директори, заявяват: „През последните 6 години, докато трансформирахме бизнеса и осигурихме впечатляващ и устойчив ръст в рентабилността, нашият основен фокус беше да създаваме стойност за нашите собственици. Тази сделка, която е кулминацията на тези усилия, е правилната за нашите акционери и е удовлетворяващ завършек на един от най-успешните обрати в развитието на водеща медийна компанията през последните години. Доволни сме, че PPF Group, с доказан успех в управлението на бизнеси в много индустрии, споделя нашата перспектива за важността на местното съдържание и неговата способност да привлича големи аудитории към телевизията“.


CME оперира на пет европейски пазара и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. Компанията предлага над 30 телевизионни канала, както в ефирен, така и в платен формат, на над 45 милиона зрители. През последните години се наблюдава тенденция на интегриране на създаването и разпространението на съдържание, както в Европа, така и в САЩ.


 


BNP Paribas и Société Générale са консултанти на PPF по структуриране на сделката. Общо 1.15 милиарда евро са изцяло гарантирани от група от банки -BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale и UniCredit. Компанията J.P. Morgan е финансов съветник, а White & Case LLP е юридически съветник на PPF по придобиването, се посочва още в съобщението.



Сделката се очаква да бъде завършена до средата на 2020 г. Преди това тя трябва да бъде одобрена от събранието на акционерите на CME, както от Европейската комисия.


Миналата година българската Комисия за защита на конкуренцията не разреши на фонда на Петр Келнер да придобие Нова телевизия, която след това бе купена от братята Георги и Кирил Домусчиеви.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв