06.06.2016 16:21

Кауфланд-Люлин уволнява касиерки със заплахи

Видян 3788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ефективна схема за уволнение на касиерки е намерил шефът на Кауфланд в Люлин 7, алармираха потърпевши касиерки пред BIG5.BG. Пред медията те разказаха за случаи на принудително понижение или насилствено подаване на молба за напускане. Целта е те да не получат 13-та заплата, която се полага на всички, които имат 6 години работа на касата на Кауфланд. Сред жертвите, уволнени от Митко Цветков има й онкоболна служителка.



Сценарият при всички потърпевши е един и същ. Шефът на хипермаркета привиква една по една касиерките в офиса си, където директно ги обвинява в кражба, без дори да им показва записи от камерите за извършено "престъпление". Така той шокира служителките си и ги принуждава или да напуснат, или да се преместят на щанда за сирене, където заплатата е по-малка. Според касиерките, това се прави тенденциозно, тъй като ако касиерката напусне доброволно или се премести на някоя друга позиция, вече няма право на бонус заплата. „Кауфланд претендират, че водят социална политика и затова нямат практика да уволняват, но имат практика да ни изнудват и да ни заплашат, за да напуснем сами", обяснява една от потърпевшите служителки. Тя е отказала да си пусне молбата за напускане и е поискала да види доказателства за това, за което я обвиняват т.е. кадри, че краде. Тогава Цветков я заплашил, че ще бъде дадена за разследване в IX РПУ в Люлин и й обяснил, че търговската верига имала добър адвокат за дело срещу служителката.



До момента нито една от напусналите не е викана в полицията, ако наистина има кражба, защо от Кауфланд мълчат? При всички проверки на институциите търговската верига е изрядна.
BIG5.B



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което