28.01.2013 16:27

Катурнахме министъра на просветата

Видян 1853 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 години след първите сигнали на 19 минути за безобразията, които вършеше като министър, бе поискана оставката на Сергей Игнатов. Жалките опити да заблуждава медиите и колегите си от правителството не помогнаха на сина на партийния секретар на Район Селски и той позорно беше изхвърлен от правителството.


От 4 кандидатури на светила в образованието и науката, предложени от Йорданка Фандъкова, се избира негов наследник, който може да бъде гласуван в парламента още в сряда с оттеглянето на проводника на вредни за България американски идеи. Напомняме само един негов непростим жест, който стигаше да му бъде взет скалпът като министър – присъствието на откриването на паметник на американските летци, убили 2500 българи, сред които деца – жертви на играчки-бомби, и разрушили 12 000 сгради в София и околностите й. Напомняме и единственото, което свърши Игнатов. Титулова се министър, благодарение на внесени от него промени в закона. Затова пък 3 години и 3 месеца министерстване не му стигнаха да прокара нов Закон за средното образование. В това време обаче едно момиче, което работи в министерството и е много близко до него, се уреди с джип, бившият му шофьор в Нов български университет – тираджия с 35 години стаж, беше назначен за шеф на едничката еврогенция на министерството, а приятелят му Рангел Гюров, който незнайно защо се представя за професор – за бос на фонда за научни изследвания.


Последният му изяде и главата, понеже наложените със стачки на учените проверки доказаха 60 нарушения при отпускането на 60 милиона лева държавна пара само тази година. А за миналите 3??? До момента министърът обясняваше, че проблем няма, че става дума за клевети и се били правили много проверки, които нищо не доказали. Че даже плашеше със съд и прокуратура опонентите си, сред които най-изявен враг е доц. Мирослава Кортенска. Именно нейното освобождаване от фонда, незаконно като доста неща в управлението на институцията, сложи началото на края на министерстването на Игнатов.


19’ многократно предупреждаваше властта, че незабавно трябва да освободи Игнатов. Този министър от квотата на Цветелина Бориславова предизвика и други, заметени под климчето скандали. Например отпускането от МОМН на 1 милион лева за печат на дневници и бележници без обявена поръчка.  Или заплащането на 10 милиона лева грешна народна пара за наем на програми от Майкрософт, които струват пъти по-малко да се купят. Вероятно прокуратурата ще има доста работа по тези знайни и по още много незнайни казуси около чудесното управление на Игнатов.


С поста си се прощава и недолюбваният от цял народ шеф на енергийния регулатор ДКЕВР Ангел Семерджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.