Свързани новини

09.12.2021 09:37

Кацаров: Решението за болница Лозенец е категорично

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението за болница Лозенец е категорично, заяви в предаването "Тази сутрин" по бТВ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Преди дни медици от лечебното заведение излязоха на протест заради идеята то да приюти и пациентите на педиатрията, докато бъде построена Национална детска болница. Кацаров обясни още пред бТВ, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система.
 
До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи.

До този момент съмненията за „Омикрон“ у нас не са потвърдени, но най-вероятно ще се потвърдят. Нито един от досегашните варианти не ни прескочи, каза здравният министър пред бТВ. По думите, му засега не се налага предприемането на допълнителни COVID мерки. "Предприели сме всички необходими мерки своевременно. Защитени могат да се чувстват онези, които са ваксинирани и са изградили имунна защита", добави той. Кацаров допълни, че от десетина дни страната ни не е в червената COVID зона, в оранжева зона е и е на път да мине в жълтата.

„Общата смъртност в България по начало е много висока. Ние бяхме на първо място в света и преди пандемията. Анализът, който правим за високата COVID смъртност у нас, отчита няколко причини. Едната е, че сегашният „Делта“ вариант протича по-тежко от предишните, но основната е, че много малко хора се ваксинираха“, заяви служебният здравен министър.

Кацаров допълни, че 90% от починалите от COVID-19 у нас са над 60 г. и неваксинирани, а третата причина за високата смъртност е лошото състояние на здравната система. „Ако лятото имaше по 30 000-40 000 поставени ваксини седмично, сега имаме по 130 000-140 000. Сякаш хората осъзнаха смисъла на зеления сертификат“, каза още той. Служебният здравен министър заяви още, че има осигурени тестове за учениците поне до средата на януари.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв