Всеки софиянец знае, че оставена до контейнерите стара печка или пералня, изчезва за броени минути, без да има каквато и да било инсталирана сигнализация – очевидно системата за скоростно предупреждаване сред водачите на каруци работи по-добре от всички държавни, взети заедно

Свързани новини

01.06.2022 15:17

Каруците отново забранени в София

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



За пореден път градските власти в София забраниха превоза с каруци в милионния град, считано от 1 юни. За никого не е тайна, че дори в самото сърце на града се появяват стари коли с конски впряг, а по кварталите, особено крайните се наблюдава истинска напаст.




Най-често те са управлявани от роми и се възползват от станалите по-редки курсове на камионите от чистотата, като събират оставените край кофите за боклук отпадъци – най-вече метални и дървени.




 Всеки софиянец знае, че оставена до контейнерите стара печка или пералня, изчезва за броени минути, без да има каквато и да било инсталирана сигнализация – очевидно системата за скоростно предупреждаване сред водачите на каруци работи по-добре от всички държавни, взети заедно.




Досега систамата за спиране на тези превозни средства не работеше, защото предвиждаше глоби, които водачите им по стар ромски обичай не плащаха, както не покриват сметките си за ток, вода и т.н., а монополистите не им ги спират.



Новата мярка обаче предвижда самите каруци да бъдат отнемани, а впрегнатите животни да бъдат предавани на общинското предприятие Екоравновесие. То трябва да ги задържа и да се грижи за тях, докато собствениците, ако могат да докажат притежанието си,  заплатят „репартирането” на добитъка.




Наказателният „паркинг” е разположен в Требич, което допълнително ще затрудни водачите и общинските власти се надяват да бъде още един мотив за отказа им от каруците.


 


 


Мария Пенчева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да