Тези въпроси към кандидата на ПП-ДБ за общински съветник в София Андрей Зографски отправи чрез социалните мрежи почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Свързани новини

05.10.2023 12:24

Каракачанов зове кандидата за столичен съветник Зографски да даде отговори пред българското общество

Видян 744 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според Вас българите фашисти и татари ли са? България фашистки окупатор на Македония ли е? Има ли македонско малцинство в България и трябва ли България да признае такова? След като получихте българско гражданство през 2019 г. все още ли сте гражданин и на РС Македония?

Тези въпроси към кандидата на ПП-ДБ за общински съветник в София Андрей Зографски отправи чрез социалните мрежи почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Майката на Зографски Солза Грчева е македонски политик, бивш депутат в скопския парламент, известна с яростните си позиции срещу България. Според нея, тя самата е „чистокръвна македонка“ и няма нищо общо с България.

Как така една чистокръвна македонка може да роди българин? Как така майката разгръща яростна антибългарска кампания в Скопие, а синът тихомълком се е нагласил да управлява София, пита Красимир Каракачанов.

Той е убеден в правото на българските избиратели на информиран избор. Затова и призовава кандидата Зографски да отговори на поставените въпроси. Задължението Ви като кандидат за публична длъжност изисква да предоставите всякаква информация за своите убеждения и възгледи. Неведнъж граждани на Македония се молят за българско гражданство и го получават, но вместо да са благодарни на България - те хулят и обиждат своята истинска Родина, пише още Каракачанов.

Цялата публикация на Красимир Каракачанов:

Атаката на розовите либерали срещу България става все по-яростна. Основната платформа на антибългарската кампания са листите на ПП-ДБ. Конкретно в софийската им листа има един интересен кандидат за общински съветник.

Това е Андрей Зографски, роден в Скопие и получил българско гражданство през 2019 г. Интересно как го е получил, след като неговата майка Солза Грчева е известна като яростен враг на България и на българите в Македония.

Според нея, тя самата е „чистокръвна македонка“ и няма нищо общо с България. Как така една чистокръвна македонка може да роди българин? Как така майката разгръща яростна антибългарска кампания в Скопие, а синът тихомълком се е нагласил да управлява София?

Солза Грчева е политик, бивш депутат в македонския парламент. Тя многократно публично е заявявала, че българите са фашистки окупатори, че в Македония не трябва да се признават права на българите, но България трябва да признае съществуването на македонско малцинство у нас. Ето и няколко цитата от публикации на Грчева, които са публично видими в профила ѝ във Фейсбук: „Ламбе, ти си нашиот нов херој… На Ванчо Михајлов не му е местото никаде во Македонија!“, „А фашистот Ванчо Михајлов бил достоен следбеник на Гоце и Даме… Ова ни го кажуваат во среде Битола тие кои живееа во најголемата диктатура на Тодор Живков. Понижени и увредени, бедни и уплашени со децении. Полни со комплекси во однос на нас.“, „Македонци кои живееле и работеле во тогашната бугарска држава, тврдат дека биле Бугари. Така и за Вапцаров. Е не е така. И тогаш, како и сега Бугарија има устав во кој, кај нив се сите Бугари. Од таму и Македонците во Бугарија биле бугарски државјани …“, „Единствено исправно референдумско прашање, кое треба да биде јасно и кусо, без мешање на ЕУ, е: „Дали сте за раскинување на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Бугарија од 1 август 2017 година?”“, … „бугарскиот договор треба да се искине (или запали, сеедно), а не да се чека од непријателска држава милост…“

Да, разбирам, че всеки живее свой живот и има право на свои възгледи. Възможно е възгледите на Зографски да са различни от възгледите на Грчева. Но до този момент никой не е чувал какви са възгледите на Зографски.

И тъй като българските гласоподаватели имат право на информиран избор, публично задавам следните въпроси на кандидат-съветника от ПП-ДБ Андрей Зографски:

Споделяте ли клеветите на майка Ви срещу България, или подкрепяте нейната омраза?

Според Вас, българите фашисти и татари ли са?

Според Вас, България фашистки окупатор на Македония ли е?

Според Вас, има ли македонско малцинство в България и трябва ли България да признае такова?

След като получихте българско гражданство през 2019 г. все още ли сте гражданин и на РС Македония?

Задавам всички тези въпроси поради три причини:

1. Правото на българските гласоподаватели на информиран избор.

2. Задължението Ви като кандидат за публична длъжност да предоставите всякаква информация за своите убеждения и възгледи.

3. Неведнъж граждани на Македония се молят за българско гражданство и го получават, но вместо да са благодарни на България - те хулят и обиждат своята истинска Родина.

Затова цялото българско общество очаква Вашите отговори.

Ако изберете мълчанието, цяла България ще знае, че крушата не пада по-далеч от дървото и че Вие ще използвате позицията на български общински съветник, за да рушите България отвътре.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Използвайте днешния ден

Използвайте днешния ден, за да изследвате