Свързани новини

27.11.2018 16:37

Каракачанов: Да се открие министерство за българите в чужбина

Видян 1222 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Би имало смисъл в закриването на Агенцията за българите в чужбина, ако на нейно място се възстанови съществувалото министерство за българите в чужбина от първия мандат на Борисов. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от Канал 3.


"Агенцията за българите в чужбина като структура има основна цел да се грижи за възпитанието и поддържането на съзнанието и връзките на българските общности с държавата България. Говорим за българските общности не само от новата емиграция, която е около 1,5 млн., но и със старите български исторически общности в съседните на България страни – най-вече Македония, Сърбия, Румъния, а и по-далечни като Молдова и Украйна. Закриването на Агенцията за българите в чужбина би имало смисъл, ако на нейно място се възстанови съществувалото Министерство на българите в чужбина от първия мандат на г-н Борисов. Тогава министър на българите в чужбина беше Божидар Димитров", разясни вицепремиерът.


Трябва да има сериозен държавен орган, за мен това е по-добре да бъде Министерство на българите в чужбина, отколкото една държавна агенция, който държавен орган да осъществява политиката на държавата спрямо българските общности, защитавайки и отстоявайки техните социални и ако щете, исторически интереси в някои страни, съседни нам, които отричат дори съществуването на такива български общности, аргументира се лидерът на ВМРО.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Очевидно недостатъчна е била сумата в сейфа на главния секретар на агенцията за българите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби