Свързани новини

01.02.2022 11:55

Карадайъ представи пред Вера Юрова подготвените от ДПС промени в Конституцията

Видян 1689 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Пълното премахване на т.нар. "златни паспорти", разработеното от ДПС антикорупционното законодателство и подготвяните от Движението промени в Конституцията представи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред Вера Юрова, зам.-председател на Европейската Комисия по ценности и прозрачност.




На разговора присъстваха още зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, член на правната комисия в 47-ото НС и съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, докладчик на Renew Europe в Комисията по правни въпроси на ЕП.




Четем със загриженост докладите на Европейската комисия и препоръките в тях. Затова и подготвихме законодателни промени за преодоляване на проблемите в България, каза Мустафа Карадайъ и представи идеите на ДПС.




Една от темите са т.нар. "златни паспорти" - придобиването на гражданство чрез инвестиции, каза лидерът на ДПС.




С оглед на препоръките ние внесохме законопроект, с който изобщо премахваме възможността чрез инвестиции да се придобива гражданство, съобщи Карадайъ.




Внимателният ни анализ на действието на инвестиционното гражданство през последните 9 години установи, че тази правна норма не изпълнява функциите, за които е въведена - привличане на инвестиции, каза Хамид Хамид. И допълни: "Нещо повече - възлагаме и пълна проверка на всички конкретни случаи за предоставяне на българско гражданство от съществуването на този механизъм до момента като предвиждаме и разпоредба, според която при установяване на нарушения незабавно ще бъде открита процедура за отнемане на българското гражданство".




Инициативата на ДПС за премахване на инвестиционното гражданство е изключително добра новина, заяви Вера Юрова и припомни, че това съответства на многократните препоръки, отправяни от Европа към България. Юрова изрази надежда, че българският парламент ще подкрепи предложението.




Еврокомисарят приветства предварителния диалог и подчерта важността на готвените промени, тъй като те стъпват на основата на направените към България препоръки от международни институции като ЕК, Съвета на Европа и Венецианската комисия. Тя изрази надеждата, че ще бъде намерена политическата воля и решителност за отстраняване на проблемите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог