„Имахме изпълнително бюро, обсъдихме важни въпроси. Притеснени сме от ситуацията около Закона за бюджета”, заяви Нинова.

Свързани новини

01.11.2022 14:17

Каним на разговори за бюджета: БСП

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова на брифинг.


„Имахме изпълнително бюро, обсъдихме важни въпроси. Притеснени сме от ситуацията около Закона за бюджета”, заяви Нинова.


„Президентът обяви, че ще даде достатъчно време на партиите в парламента да преговарят за правителство и през това време да бъдат приети важните закони. А няма по-важен от Закона за бюджета и законите по Плана за възстановяване и устойчивост”, обясни Нинова.


Според нея предложението на служебния кабинет да се удължи действието на сега действащия бюджет, означава замразяване на доходите при увеличаващи се цени.


„За нас това не е приемливо. Нашата политика е обратната – таван на някои цени и увеличаване на доходите. Това увеличение, което направихме по време на редовното правителство, вече е изядено от инфлацията”, каза Нинова.


Тя коментира, че никоя държава в Европа не си позволява в момента замразяване на доходите на хората. „Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа”, каза Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей