Свързани новини

11.06.2013 11:17

Кандидат за кмет на Варна със собственост за 2 млн. лв.

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента Портних заедно със съпругата си Вилислава строи хотел в курорта "Св. Константин", пише БГНЕС.

Това обяви самият Портних в личния си блог.

Вчера стана ясно, че бившият общински съветник и кандидат-кмет от ГЕРБ на Варна Иван Портних декларирал ниски доходи, а в същото време той и семейството му притежават имоти за стотици хиляди левове.

В момента заедно със съпругата си Вилислава той дори строи хотел в курорта Св. Константин и Елена и втора вила.

Портних отскоро е депутат от ГЕРБ и живее в луксозна вила в комплекс "Чайка". Парцелът за вилата там е купен за скромните 24 лв. на кв.м, при положение че цените в района не падат под 100 евро на квадрат. Хотелът, който вдига чиновническото семейство, пък е на площ, която излиза по 34 лв. на кв.м, или общо малко над 62 000 лв., разкри разследване на ТВ7.

При апорта в дружеството инвеститор "Хотел мениджмънт къмпани" обаче парцелът бил оценен десет пъти по-скъпо - за 686 900 лв. Това повдигало въпроса дали Портних и роднините му не укриват данъци, след като имотът е деклариран на значително по-ниска цена от пазарната.

В блога си Портних пише, че става дума за собственост, придобита през последните десетина година. Той обяснява, че причината да обяви имуществото си е своеобразният му принос за "цивилизована и продуктивна предизборна кампания".

Роденият на 18 ноември 1976 г. Портних уточнява, че е декларирал данните още при избирането си за общински съветник, но и редовите граждани трябвало да знаят кой иска доверието им. "Ако това притеснява някого от политическите ми опоненти, нека той признае сега, че хилядите варненци с подобно притежание ще бъдат превърнати в политическа мишена. Защото милионер във Варна е всеки, чието семейство притежава вила на Драката", собствен и наследствен апартамент, например.

Ако решат и останалите кандидати да обявят същите данни за себе си", пише Портних, цитиран от "24 часа". Той изразява готовност да предостави документи за всички имоти и доказателства за произхода на сумите, с които ги е придобил.


Темата коментира и лидерът на ПГКБ Сергей станишев. На въпрос за даренията, които кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна е взел в размер на 2 млн.лв, Станишев определи тази информация като смущаваща. "Намирисва на укриване на доходи. Трябва да се направи проверка", каза лидерът на социалистите. Той напомни, че има решение на НС на БСП за подкрепа на независимия кандидат за кмет на Варна Христо Бозов. "Във Варна трябва да се случи промяна, за да тръгне градът нагоре", категоричен беше Станишев. Той отбеляза още, че Бозов има широка подкрепа от протестиращите. Секретарят на НС на БСП Антон Кутев също коментира даренията за милиони на кандидата на ГЕРБ за кмет и напомни, че още по времето на миналия парламент е подал сигнал за конфликт на интереси и пране на пари по отношение на депутата от ГЕРБ Стефан Господинов.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак